free download 78 travel guides written by experts

VAMA lansează un nou album: Better

Marți, 12 septembrie, VAMA va lansa cel mai nou material discografic, al treilea din cariera formației. Albumul se numește ”Better” și poate fi comandat deja în format CD din magazinul online VAMA. Fanii care pre-comandă CD-ul înainte de 12 septembrie vor primi ca bonus albumul în format digital.

”Better” conține 12 piese în limba engleză compuse de cei cinci membri ai formației VAMA, cu versuri semnate, ca de obicei, de Tudor Chirilă. Urmând exemplul artiștilor indie rock străini, VAMA a colaborat pentru noul album cu un producător muzical. Noul sound VAMA, mai modern ca oricând, i se datorează și lui James Lewis, un producător britanic tânăr, dar care a colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum Arctic Monkeys, Rudimental, Lykke Li, Charli XCX etc.

VAMA. Better

”E greu să te desparți de un album. Sună ciudat, dar să lansezi un album către public e ca o despărțire. Nu-ți mai aparține și nu va mai beneficia de grija pe care ai pus-o în el pentru atât de mult timp. Trecând peste emoția asta pot spune că albumul ăsta a fost pentru noi un prilej de a învăța mult. Lucrul cu un producător ne-a făcut să descoperim un proces de care habar nu aveam până acum. El a funcționat ca un arbitru și un cenzor al inițiativelor noastre muzicale. A filtrat foarte multe propuneri, a ales minimal și a supervizat tot procesul de preproducție, apoi înregistrările din studio. Chiar ne-a spus: e important pentru voi ca trupă să rămâneți cu un proces pe care să-l aplicați din nou la următoarele cântece chiar dacă nu veți mai lucra cu mine. Revenind, eu cred că e cel mai important disc VAMA. Doar că experiența m-a învățat că nu prea contează ce cred eu. Așa că sper ca lumea să-l asculte și să dea mai departe muzica asta. Și da, e un vis frumos să reușim să-l cântăm și afară. În altă ordine de idei ar fi de dorit ca instituția producătorului muzical să atingă cât mai multe trupe de la noi”, spune Tudor Chirilă, solistul VAMA, despre noul album.

Grafica noului album VAMA, inspirată de Yves Klein

Conceptul vizual al noului album VAMA este realizat de 12 AM TODAY – un studio de creație cu un portofoliu internațional de clienți, printre care Trend Union și Vilebrequin. Fiecare piesă de pe album are asociată câte o pictogramă reprezentativă, care face trimitere la titlul și mesajul piesei.

„Ne bucură mult colaborarea cu VAMA, o trupă cu viziune, care nu se conformează, ci încearcă mereu să-și depășească condiția, oferindu-ne mereu libertatea de a dezvolta concepte interesante împreuna. FALL and RISE sunt cele două mișcări care ilustrează logo-ul VAMA. De la acest V atât de specific trupei a pornit totul și asta am încercat să reprezentăm cu noul album. Pentru noi a fi mai bun înseamnă capacitatea de a te ridica – deasupra eșecului, deasupra trecutului, dar în primul rând, deasupra ta. VAMA devine prin BETTER o versiune mai bună a sa, iar cele 12 pictograme personifică trăirile în acest proces de transformare. Yves Klein a fost un artist care ne-a inspirat în alegerea esteticii, lucrările sale explorează felul în care puritatea culorii, spațiul și corpul omenesc pot fi folosite pentru a comunica stări. Din acest motiv am și optat pentru IKB (International Klein Blue) ca fiind culoarea de bază pentru comunicarea vizuală a trupei”, au declarat reprezentanții studioului de creație 12 AM TODAY.

Show de lansare la Sala Polivalentă

Albumul “Better” va putea fi ascultat live pentru prima dată, integral, pe 12 octombrie la Sala Polivalentă. Biletele s-au pus deja în vânzare pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, magazinele Flanco și rețeaua IaBilet. Pentru fanii care-și doresc o experiență extra, VAMA a pregătit și un supliment Meet & Greet care include o întâlnire informală cu VAMA înaintea concertului, tricou și cană VAMA, plus un poster cu autografele membrilor trupei. Numărul de suplimente este limitat, iar acestea sunt valabile doar cu bilet cumpărat separat.

Anul 2017 a fost unul plin pentru membrii formației VAMA, care au susținut concerte pe scenele celor mai mari festivaluri din țară. În luna august VAMA a susținut un recital pe scena principală UNTOLD și a prezentat în premieră câteva dintre piesele de pe albumul ”Better”. Toamna continuă cu prezența în alte festivaluri și concerte în principalele cluburi din țară, dar și din străinătate. În luna octombrie VAMA va susține un mini-turneu în Marea Britanie, unde are programate concerte în Londra (25 octombrie), Manchester (26 octombrie) și Glasgow (28 octombrie).

Componența formației VAMA: Tudor Chirilă – voce, Eugen Caminschi – chitară, Lucian Cioargă – tobe, Gelu Ionescu – clape, Dan Opriș – bass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *