free download 78 travel guides written by experts

Valea Doftanei, perla judetului Prahova

Andreea Stravoiu si George Mihai, gazdele “ROventura”, isi invita telespectatorii, sambata aceasta, de la ora 15:00, intr-o calatorie spectaculoasa, in Prahova, pe Valea Doftanei.

Pornim de la Campina, refugiu de dor al savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, acolo unde se afla castelul inchinat iubitei sale fiice, loc unic care ne dezvaluie o sumedenie de legende si nemuritoare povesti. O vizita inedita la templul de spiritism, totodata altar al dragostei parintesti, cucereste, iar incarcatura spirituala a locului este coplesitioare.

Drumetia pe Valea Doftanei le poarta pasii calatorilor catre unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din Romania, Lacul Paltinu, supranumit Lacul de Smarald, denumire provenita de la culoarea apei, stavilit de barajul de peste 100 de metri inaltime.

Andreea si George isi continua periplul spre unul dintre cele mai spectaculoase locuri de popas din Romania, pentru odihna si o masa copioasa. Tot sambata aflam povestea ultimului hipodrom din tara, de la Ploiesti, care este si astazi simbol al Romaniei civilizate. Singura arena hipica din Romania detine astazi peste 160 de cai in gradjurile complexului.

ROventura. Valea Doftanei

Inceputa de Matei Basarab si finalizata de Constantin Brancoveanu, “Casa Domneasca” de la Brebu, uluieste cu frumusetea si nobletea sa, un adevarat tezaur istoric si cultural.

“In editia de sambata «ROventura» va aratam si alte frumuseti din judetul Prahova, altele decat celebra vale a Prahovei. Am ales sa descoperim pitoreasca Vale a Doftanei, cu tot cu barajul Paltinu și Casa Domneasca de la Brebu.

Am alergat la trap, pe pista ultimului hipodrom din tara, la Ploiești si ne-am bucurat sufletul cu un ospat boieresc, la unul dintre cele mai frumoase conace din Romania. Imi doresc ca oamenii care urmaresc «ROventura» sa ne calce pe urme si sa vada frumusetile acestea, de pe Valea Doftanei”, spune George Mihai.

Nu ratati sambata aceasta, de la ora 15:00, o noua editie “ROventura”, cu George Mihai si Andreea Stravoiu, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *