free download 78 travel guides written by experts

Văduvele de la castel

Jessica Shattuck
Editura Litera

Bine ați venit la castelul Lingenfels la petrecerea anuală de ziua recoltei. Într-o cameră a castelului câțiva bărbați planuiesc un atentat asupra lui Hitler.

Marianne von Lingenfels, soția unuia dintre membrii mișcării de rezistență, le promite tuturor că va avea grijă de soțiile și de copiii celor care vor încerca să îl ucidă pe Hitler.

vaduvele de la castel

Atentatul eșuează, așa că iată-ne, câțiva ani mai târziu, la același castel, acum într-o stare avansată de degradare. Marianne, acum văduvă, decide să își țină promisiunea și pornește în căutarea soțiilor și copiiilor complotiștilor.

Găsește întâi un băiat, apoi pe una dintre femei și căutările continuă.

Nu este ușor să adune toată lumea la castel și este la fel de dificil să conviețuiască acolo. Există țeluri comune, dar și multe secrete.

Cum se va sfârși totul vă las pe voi sa aflați din carte.

Romanul este unul interesant, acțiunea acoperind mai multe decenii, autoarea însăși lucrând mai mulți ani la el. Lectura nu este întotdeauna ușoară, însă tema în sine nu este una facilă. Personajele sunt variate și complexe, fiecare cu bune și rele: s-ar putea să fiți sau nu de acord cu acțiunile lor, cu purtarea lor, să le înțelegeți sau nu. Rămâne însă meritul autoarei de a le fi făcut credibile.

Văduvele de la castel este un o poveste despre supraviețuire, despre curaj, iubire și iertare. Romanul înfățișează consecințele războiului și oferă un portret nuanțat al acestuia și se constitutie într-o lectură potrivită pentru cei care vor să vadă o altă față a conflagrațiilor mondiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *