free download 78 travel guides written by experts

Vacanțele de vară și gustările ideale în această perioadă

Vacanța înseamnă înot, plajă, odihnă sau grătar în grădină. Indiferent dacă decideți să mergeți într-o călătorie de o zi, fie că petreceți câteva zile călătorind cu trenul, cu mașina, pe jos sau cu bicicleta, e cert că nicio călătorie nu e lipsită de mâncare și băutură. Adesea luăm cu noi banane sau morcovi în călătoriile noastre, însă după câteva ore fiind deja tăiate și influențate de temperaturile de vară, fructele sau legumele arată destul de neatractiv. Avem două sfaturi practice care să vă ajute să vă bucurați de fructe și legume oricând, oriunde. Datorită ambalajului practic puteți lua în orice rucsac sau bagaj un suc 100% sau un mousse. Acestea nu conțin zahăr adăugat, îndulcitori, coloranți, conservanți sau alte arome artificiale și își păstrează în mare parte proprietățile fructelor și legumelor din care sunt produse.

Soarele strălucește pe cer, weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar voi vă gândiți la vacanță? Rucsacurile sunt cu siguranță pline de lucruri necesare și nu mai rămâne decât un singur lucru pe care să-l împachetați – o gustare. Încercați sucurile 100% în locul fructelor. Sucul nu se va vărsa și puteți folosi sticla goală pentru a culege afine sau căpșuni. În majoritatea magazinelor găsiți tot felul de sucuri, însă vă recomandăm să acordați atenție etichetei produsului. Totodată, există sucuri în magazine care au inscripționat pe etichetă 100%, însă nu sunt așa. În acest caz, poate fi vorba despre un suc care nu este 100% făcut din fructe, iar incripționarea de pe etichetă poate să vă inducă în eroare.

Vacantele de vara si gustarile ideale in aceasta perioada
Compoziția acestui tip de suc este specificată strict legislativ¹.  Legislația prevede că nu pot fi adăugați conservanți, coloranți, arome artificiale, adaos de zahăr sau alți îndulcitori la sucul de 100%. Adăugarea acestora este interzisă pentru sucurile ambalate in recipiente de carton sau în sticle de plastic. Culoarea, aroma și gustul sucurilor trebuie să corespundă fructelor din care este produs.

Chiar dacă încă nu ați ales o destinație de vacanță, nu vă oprește nimeni să stați jos și să vă relaxați pentru o vreme. Copiii iubesc astfel de momente și așteaptă cu nerăbdare momentul când se servește masa. De aceea, poate fi dezamăgitor ca fructele și legumele pe care le-ați luat cu voi să nu mai fie la fel de proaspete ca dimineața. Dar nu-i nimic, o soluție alternativă este mousse-ul de fructe și legume. Îl puneți în rucsac și îl consumați chiar și câteva ore mai târziu.

Până nu demult, mousse-urile din magazine erau disponibile doar la raionul cu alimente pentru copii, însă în prezent există deja variante care sunt puțin mai mari, iar ambalajul lor nu este decorat cu motive pentru copii. Acestea sunt obținute prin zdrobirea fructelor și legumelor și presarea mecanică, oferind astfel un produs uniform și dens, fără părți necomestibile, cum ar fi semințele. Prin urmare, compoziția chimică a mousse-urilor nu este cu mult diferită de compoziția legumelor și fructelor din care au fost produse. În plus, tehnologia de producție permite păstrarea aromelor naturale de fructe și legume proaspete.

Ce spuneți, veți lua cu voi în următoarea vacanță sucuri 100% sau mousse-uri?

¹ Directive 2012/12/WE of the European Parliament and of the Council of 19 April 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *