free download 78 travel guides written by experts

Utilizatorii Facebook, aveti grija la hub-urile false

Cea mai recentă campanie de phishing vizează împătimiţii reţelelor de socializare online, atrăgând victimele cu un mesaj  incitant către o copie a
site-ului „aproape perfectă”

Valul de spam prin mesageria instant este trimis prin conturi generate automat şi promite „o întâlnire fierbinte” dacă utilizatorii Facebook accesează linkul care imită numele celebrului site de socializare. Site-ul fals, care reproduce extrem de bine site-ul original Facebook, colectează numele de utilizator şi parola de acces la site, folosind un script PHP.

Utilizatorii sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită detaliilor acestor mesaje, precum numele site-urilor repective, şi să evite să acceseze link-urile primite prin e-mail sau prin spam în mesageria instant. Neacordarea atenţiei poate provoca furtul conversaţiilor dumneavoastră private. Autorii de phishing le pot folosi mai departe în alcătuirea unor baze de date de e-mailuri şi cu alte detalii de contact, şi să trimită ulteior spam sau malware deghizat în spatele bannerelor publicitare pentru diverse bunuri şi servicii.

„Fiţi foarte atenţi la orice link trimis prin mesageria instant sau e-mail”, a declarat Vlad Vălceanu, Şeful Laboratorului Antispam, BitDefender. „Pe lăngă verificarea atentă a numelui site-ului şi a a tuturor linkurilor pe care le accesăm, este important ca toţi utilizatorii să dispună de o soluţie de securitate performantă pentru a evita atacurile următoare”.
 

Bucuresti, 16.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *