free download 78 travel guides written by experts

Usi rotative din Bronz in Inima Transilvaniei

2 Usi din Bronz Blasi instalate la United Business Center Cluj

De-alungul ultimilor ani, Cluj Napoca a devenit un centru de atractie pentru companiile de IT, fiind numit si silicon valley al Romaniei, astfel, inima Transilvaniei atrage an de an noi firme si angajati dornici sa evolueze si sa creasca in aceasta industrie.
Pentru a raspunde la nevoile acestor firme, la inceputul anului 2013, Iulius Grup, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori cu capital romanesc, a inceput constructia impozantei cladiri de birouri United Business Center. Pentru usile automate, Iulius Group a optat pentru o solutie avansata oferita de firma germana Blasi, parte a grupului Record.


Finalizata la finalul anului 2014, cladirea are o suprafata de 10.000 de metri patrati si este construita pe 10 niveluri la standarde inalte clasa A. In imediata apropiere a cladirii de birouri, Iulius Grup a amenajat si un spatiu verde de peste 30.000 de metri patrati.

Cladirea de birouri este ocupata in prezent in proportie de 100% de marile companii Endava si Genpact. Asemenea unei noi carti de vizita, cladirea situata aproape de centrul Clujului, facilitata de accesul rapid si standardele inalte ofera firmelor ocupante un plus de imagine si prestigiu in piata.

Detalii tehnice – usi rotative din bronz

Cunoscandu-se inca de dinaintea inceperii lucrarilor cine vor fi principalii clienti ai United Business Center, proiectul arhitectural a fost conceput cu ideea de baza de a include elemente metalice precum cupru, aluminiu si bronz si de a avea un design modern menit sa ofere angajatilor din cladire ambientul si inspiratia de care au nevoie pentru a-si creste ideile si a le transforma in proiecte inedite.

Datorita numarului mare de angajati care tranziteaza spatiul de birouri, la intrarea in United Business Center au fost instalate 2 usi rotative din bronz manuale RECORD – BLASI produse in Germania. BLASI este cel mai cunoscut brand de arhitecti la nivel European in materie de usi automate rotative si usi automate speciale. Experienta foarte mare pe proiecte speciale a fost argumentul pentru care constructorul a ales BLASI pentru a construi aceasta solutia speciala de placare cu bronz a canaturilor fixe.  Solutia aleasa nu este doar un element puternic de arhitectura ci si o solutie tehnica avansata ce permite un flux de 2000 de oameni pe ora.

Cu un diametru de 2.9m, o inaltime de 2.6m si o greutate de aproximativ 500 de kilograme per usa, cele 2 usi rotative din bronz ofera o cale de acces in interiorul cladirii cu totul aparte, oferind vizitatorilor si angajatilor o prima impresie puternica creata de marimea impozanta si design-ul inedit.

Informatii generale – Usi rotative din Bronz

Canaturile fixe ale celor 2 usi rotative sunt facute din bronz iar cele mobile sunt facute din sticla incastrata intr-o rama din bronz cu manere din aluminiu anodizat de culoarea sampaniei. Baza are incorporata frana pentru viteza menita sa impiedice usa din a se invartii incontrolabil.

Luandu-se in calcul interiorul cu finisaj de cupru, s-a cautat o solutie fiabila pentru caile de acces. Cuprul, desi un finisaj extraordinar pentru decoratiuni interioare si mobilier, nu are rezistenta necesara pentru a fi folosit pentru o perioada indelungata. Bronzul netratat a fost solutia perfecta datorita rezistentei sporite si a patinei de ciocolata. Datorita acestei patine, cele 2 usi rotative din bronz isi vor schimba culoarea in timp, spre un ciocolatiu intens, si vor evolua in timp impreuna cu cladirea din care fac parte.

Informatii complete despre usile automate se pot accesa in pagina dedicata  – Usi automate.

Informatii complete despre RECORD | BLASI  se pot accesa in pagina oficiala Record Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *