Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Usi deschise catre viitor” de Vel Pitar

Vel Pitar, prin programul educational “Usi deschise catre viitor”, ofera copiilor din toata tara posibilitatea de a vedea cum se produce painea, cum arata si functioneaza o fabrica si de a afla care sunt conditiile pe care trebuie sa le respecte un “brutar” pentru ca ceea ce mancam sa fie sanatos si hranitor.  

O prima etapa a programului “Usi deschise catre viitor” a fost derulata in perioada 12 februarie – 15 mai 2007, timp in care elevi ai claselor a III-a din Bucuresti, Ramnicu Valcea, Iasi, Pitesti, Tecuci, Giurgiu, Targu Jiu, Cluj si Brasov au vizitat punctele de lucru Vel Pitar din respectivele orase.
Pe parcursul vizitei, un specialist din productie le-a explicat copiilor insotiti de cadre didactice fluxul painii, importanta igienei si curateniei in sectii, regulile pe care trebuie sa le respecte angajatii pentru ca painea sa fie produsa in cele mai sigure conditii, elemente de baza despre nutritie si despre produsele de panificatie.
Copiii care au participat la programul  “Usi deschise catre viitor “ au fost incantati sa le arate organizatorilor cum “vad “ei painea Vel Pitar, in cadrul unui concurs de afise desenate. Cele mai frumoase afise au fost premiate in data de 1 iunie 2007 si vor fi expuse in magazinele Vel Pitar.

Cele 27 echipe castigatoare – cate trei echipe din fiecare oras unde Vel Pitar are puncte de lucru –  au fost premiate cu o excursie de doua zile in statiunea turistica Bran (premiul I) , dulciuri si obiecte promotionale Vel Pitar – sepci, tricouri, ghiozdane (premiul al II-lea) si produse Vel Pitar numai bune pentru scolari –  minirulade glazurate Roll4Ever , rulade Almadolce, biscuiti Clopotel, Poieni si 2B+C , miniprajituri glazurate si miniprajituri Clopotel (premiul al III-lea). Copii s-au bucurat din plin de bunatatile si “distractiile“ oferite de Vel Pitar: echitatie cu ponei, lectii de tir cu arcul, lectii de catarare la panoul de alpinism, spectacole de dans popular si mult asteptata vizita la Castelul Bran.

La programul “Usi deschise catre viitor” au participat 6000 de copii din 39 de scoli din intreaga tara, urmand ca odata cu deschiderea anului scolar 2007 – 2008  sa fie reluate vizitele in fabricile Vel Pitar.

Vel Pitar a initiat mai multe programe de educatie in scoli si licee ca raspuns la nevoile pe care le au comunitatile unde se desfasoara activitatea punctelor sale de lucru. Vel Pitar crede in valoarea si potentialul pe care copiii si tinerii din Romania il au si doreste sa-i ajute sa inteleaga cat mai bine lumea in care traiesc, sa fie pregatiti atunci cand vor fi mari sa poata lua cele mai bune decizii pentru ei si societatea in care traiesc.

Incepand cu acest an, principalele activitati ale Vel Pitar functioneaza ca divizii distincte : compania Vel Pitar – panificatie, compania 7 Spice – morarit, compania VP Magassin – retail. Actionarul majoritar al grupului Vel Pitar este fondul american de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de New Century Holdings (NCH).

Bucuresti, 14.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *