free download 78 travel guides written by experts

Urmarit

Lee Child
Editura Trei

Jack Reacher, un individ inalt si solid, cu nasul spart dupa o incaierare face autostopul. Trec 90 de minute si 57 de masini pe langa el. Pana la urma, o masina cu doi barbati pe locurile din fata si o femeie in spate, toti purtand camasi identice, ca o uniforma, opresc si il iau.

Dupa putin timp, masina lor trece printr-un baraj al politiei – dar sunt lasati sa plece mai departe. Incet-incet, Reacher, fost maior al politiei militare americane, Divizia de Investigatii Criminale, isi da seama ca femeia era prizoniera barbatilor. Dar, dupa ce este pus sa conduca el masina, realizeaza ca nu ii poate neutraliza pe ambii barbati fara sa riste ca femeia sa fie ranita. Asa ca se multumeste cu a supraveghea atent totul. Si, la un moment dat, Reacher este lasat in urma – unul dintre cei doi barbati voia sa il omoare, insa trage mult deasupra lui.

In paralel, Julia Sorenson este trimisa de FBI sa ajute un serif local in investigarea mortii unei persoane care, se pare, ar fi parte din anumite servicii secrete. La fata locului apar reprezentanti ai mai multor servicii – fiecare cu agenda proprie. Seriful isi da silinta sa ajute. Julia e cea care ordonase realizarea acelui baraj menit a prinde doi barbati.

Desi pentru un roman thriller ar parea ca actiunea este statica, va spunem ca veti avea parte de adrenalina mai ales in ultima parte a cartii. „Urmarit” are o structura diferita. Reacher era in drum spre o femeie – o auzise doar la telefon si voia sa o cunoasca. Cum el nu are casa ori masina, trebuia sa se descurce facand autostopul sau mergand cu mijloace de transport in comun. De aceasta data – pentru ca Lee Child a scris o intreaga serie de romane cu Jack Reacher – fostul maior nu are o echipa cu care sa lucreze si nici nu este solicitat sa colaboreze in investigatii. Mai mult, el devine unul dintre suspecti si se doreste arestarea lui. Julia il aresteaza. Cum se termina totul – aflati voi.

Ca intotdeauna, romanul este unul complex si exista numeroase rasturnari de situatie. „Urmarit” este un thriller captivant pe care nu il lasi din mana  – intrucat, asa cum sublinia Entertainment Weekly, “Lee Child este un maestru al suspansului”.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *