free download 78 travel guides written by experts

UPS Romania lanseaza campania de responsabilitate sociala O carte pentru un copil, o sansa

pentru mai departe!

Peste 3.000 de elevi din mediul rural vor beneficia de cărțile colectate în timpul campaniei

UPS România, împreună cu organizația World Vision România, lansează campania de responsabilitate socială O carte pentru un copil, o șansă pentru mai departe!, prin intermediul căreia peste 3000 de elevi din clasele I-VIII din mediul rural vor beneficia de cărţile donate în anumite locaţii din Bucureşti.

Cărţile colectate în timpul campaniei vor completa bibliotecile şcolilor generale vizate de program, din județele  Ialomița și Vâlcea, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a cunoaşte beneficiile lecturii.

Campania se va derula în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, cu sprijinul librăriilor Cărturești şi Mihai Eminescu, al centrului comercial AFI Palace Cotroceni, precum şi al unor instituţii de învăţământ din Bucureşti.

"La UPS, comunitatea este o arie de interes, pe langă angajaţi, clienţi şi acţionari. Desfășurăm o serie de programe locale care să susțină comunitatea. Campania pe care o lansăm astăzi, O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe!, va oferi accesul la lectură pentru aproximativ 3000 de copii, din 2 județe ale țării. Din poveștile citite în copilarie ne-am conturat cu toții idealurile pentru viitor. Sperăm ca această campanie să le ducă imaginația către cele mai neașteptate și îndrăznețe visuri”, a declarat Iulia Nartea, Director General, UPS România.

“În cele mai multe dintre satele României accesul copiilor la lectura este foarte scăzut. Bibiotecile de la țară au puține cărți iar sărăcia îi impiedică pe copii să își cumpere măcar acele cărți necesare la școală. De aceea, World Vision România s-a alăturat cu bucurie acestei campanii, organizația noastră militand de 22 de ani, prin proiectele derulate, pentru șanse egale pentru toți copiii, de la sat sau de la oraș. Iar educația și accesul la educație pentru toți copiii României reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi. Mulțumim partenerilor noștri și vă invităm pe toți să veniți în punctele de colectare și să donați o carte pentru un copil de la țară.”, a declarat Catalin Popa, director National World Vision Romania.

UPS România va asigura sprijinul logistic pentru colectarea şi transportul cărţilor donate către şcolile beneficiare. În plus, depozitarea și sortarea cărților colectate vor avea loc la sediul UPS din Otopeni, cu ajutorul angajaților companiei și al voluntarilor World Vision Romania. Cărțile vor ajunge în bibliotecile școlilor incluse în program în luna ianuarie 2013.

Toată lumea este invitată să doneze o carte în cele 21 de locații din Bucureşti, printre care librăriile Cărturești (Verona, Muzeul Țăranului Român, AFI Palace Cotroceni), librăria Mihai Eminescu din Piaţa Universităţii instituțiile școlare din sectorul 5 (Liceul Ștefan Odobleja, Liceul Dimitrie Gusti, Liceul Teoretic Dimitrie Bolinteanu, Colegiul Tehnic Energetic, școlile nr. 126, 135, 130, 141, 146), grădinițele nr. 35, 53, 126 din sectorul 5 și nr. 210, 218, 208 din sectorul 6, precum şi Școala Gimnazială Little London și Little London Nursery School din sectorul 1.

Bucuresti, 26.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *