Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

UPS investește în Arrival și comandă 10.000 de vehicule electrice

  • UPS va achiziționa 10.000 de vehicule Arrival, construite special pentru UPS
  • Cele două companii colaborează pentru a dezvolta vehicule electrice pentru UPS
  • Investiția de capital permite UPS un acces rapid la vehiculele Arrival
  • Arrival este primul producător de vehicule electrice comerciale care furnizează vehicule construite conform specificațiilor UPS și care are o strategie de producție la nivel global

UPS (NYSE:UPS) a anunțat că divizia sa de venture capital, UPS Ventures, a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Arrival, companie care produce platforme pentru vehicule electrice, dar și vehicule electrice la comandă, care oferă beneficii sporite în comparație cu vehiculele tradiționale cu combustie internă și cu mașinile electrice existente.

Odată cu investiția în Arrival, UPS s-a angajat să achiziționeze 10.000 de vehicule electrice, construite special pentru UPS. De asemenea, UPS va avea prioritate în achiziționarea de vehicule electrice suplimentare.

UPS va colabora cu Arrival pentru a dezvolta o serie de mașini electrice, echipate cu sistemul ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems).

Această tehnologie are rolul de a spori siguranța și eficiența operațională, oferind inclusiv posibilitatea de circulație automatizată în depozitele UPS. UPS va testa funcționalitățile ADAS ulterior, în acest an. Achizițiile viitoare de vehicule depind de succesul testelor inițiale. Prețurile de achiziție a vehiculelor nu vor fi făcute publice.

Arrival vehicul

„UPS continuă să-și dezvolte flota integrată de vehicule electrice, alături de tehnologii inovatoare de încărcare,” a declarat Juan Perez, chief information and engineering officer în cadrul UPS.

„Pe măsură ce tendințe precum creșterea populației, migrarea urbană și comerțul electronic se intensifică, e nevoie de colaborarea cu parteneri globali pentru a rezolva provocări precum blocajele rutiere și poluarea, atât pentru clienții noștri, cât și pentru comunitățile pe care le deservim.

Vehiculele electrice reprezintă o piatră de temelie pentru strategia noastră de transport sustenabil. Investiția în Arrival permite UPS să colaboreze la proiectarea și producția celor mai avansate vehicule electrice pentru transport din lume.”

Arrival produce propriile componente de bază – șasiu, sistem de propulsie, caroserie și sisteme electronice de control. Vehiculele Arrival sunt proiectate modular cu piese standardizate, o metodă care reduce atât costurile de întreținere, cât și alte costuri de proprietate.

„UPS este un partener strategic al Arrival, care ne oferă informații valoroase cu privire la modul în care vehiculele electrice pentru transport se comportă pe șosele, dar și la modul în care acestea pot fi optimizate pentru șoferi,” a declarat Denis Sverdlov, director executiv Arrival.

„Echipele noastre au lucrat intens pentru a crea vehicule electrice adaptate, bazate pe platformele noastre flexibile de tip skateboard, care răspund complet nevoilor UPS, de la experiența de șofat, până la încărcarea/descărcarea mărfurilor și operațiunile de back-office. Această investiție și comanda primită va crea o legătură mult mai strânsă între cele două companii.”

Arrival va construi vehiculele în micro-fabrici, utilizând materiale durabile și ușoare care sunt proiectate și create intern. În calitate de investitor, UPS poate beneficia de comenzi rapide, dacă este necesar. UPS va utiliza vehiculele electrice în Europa și America de Nord.

„Investiția și parteneriatul cu Arrival sunt direct aliniate cu strategia noastră de transformare, la baza căreia stau tehnologii de ultimă generație,” a declarat Carlton Rose, președintele UPS Global Fleet Maintenance & Engineering. „Acestea sunt cele mai avansate vehicule de transport din lume și redefinesc standardele industriei pentru soluții pentru vehicule electrice, conectate și inteligente.”

Arrival este primul producător de vehicule comerciale care furnizează vehicule electrice de transport la comandă, ținând cont de specificațiile UPS și care are o strategie de producție la nivel global. UPS și Arrival colaborează încă din 2016 pentru a dezvolta concepte de vehicule de diferite mărimi.

Cele două companii au anunțat anterior că vor dezvolta o flotă pilot de ultimă generație de 35 de vehicule electrice pentru transport, pentru a fi testate în Londra și Paris. De asemenea, UPS a anunțat o nouă abordare în ceea ce privește încărcarea electrică și depozitarea, care a fost implementată într-o unitate UPS din centrul Londrei.

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, investește în companii care se impun printr-un stil nou de business. Deciziile de investiții sunt axate pe companiile care creează oportunități și tehnologii care se aliniază cu strategiile de dezvoltare și cu valorile UPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *