metalshow

UPS intră în parteneriat global cu Zipline și Gavi și transformă, prin intermediul dronelor, livrarea de ajutoare umanitare și de vaccinuri

Rețeaua de drone din Rwanda este un model potențial pentru alte țări

Fundația UPS (NYSE: UPS) a intrat în parteneriat cu Zipline, companie de robotică din California, și cu Gavi (Alianța Globală pentru vaccinuri și imunizare), pentru a explora utilizarea dronelor cu scopul transformării modului în care remedii salvatoare de vieți, precum sângele și vaccinurile, sunt livrate în întreaga lume.

Mult prea des, produse medicale de importanță critică ajung în stare nepotrivită sau nu ajung deloc la persoanele care au nevoie urgentă de ele. Acest parteneriat public-privat combină expertiza logistică la nivel global a UPS, precum și rețeaua companiei de soluții de transport a produselor sensibile la temperatură și a celor dedicate îngrijirii sănătății, cu rețeaua națională de transport cu drone a Zipline, și cu experiența Gavi în țările în curs de dezvoltare axată pe salvarea de vieți omenești și protejarea sănătății în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Fundația UPS a oferit un grant de 800.000 de dolari, încă din stadiul incipient al proiectului, pentru a susține lansarea inițiativei în Rwanda.
„Parteneriatele public-private reprezintă soluția pentru multe dintre provocările lumii, fiecare partener contribuind cu expertiza sa specifică”, declară Eduardo Martinez, președinte al Fundației UPS și președinte pentru diversitate și director de incluziune la UPS. „UPS se află în proces continuu de identificare a celor mai noi modalități prin care logistica intervine în zona umanitară, ajutând la salvarea de vieți și suntem mândri să fim parteneri cu Gavi și Zipline, căutând modalități prin care să extindem la scară globală inițiativa guvernului Rwanda.”
De la finalul acestui an, guvernul rwandez va utiliza drone Zipline, care pot face zilnic până la 150 de livrări de sânge esențial în salvarea de vieți către 21 de facilități de transfuzii din jumătatea de vest a țării. Conform OMS1, Africa are cea mai mare incidență de deces matern din cauza hemoragiilor postpartum, statistică ce face ca accesul la transfuzii de sânge să fie de importanță critică pentru femeile de pe continent.

UPS drone

„Acest parteneriat nou și promițător demonstrează cel mai bine capacitatea UPS de a inova. Aplicabilitatea sa pentru o cauză nobilă are un potențial enorm pentru alte regiuni din rețeaua UPS,” spune Massimo Perrotti, director de marketing, UPS România, Grecia și Ungaria. „Chiar dacă este încă devreme să știm dacă utilizarea într-un mod similar a dronelor ar putea avea rezultate bune în România, o nouă cale este deschisă și ne bucură oportunitățile viitoare.” 

„Parteneriatul cu UPS și Zipline este un pas promițător într-un nou teritoriu de livrare a consumabilelor medicale,” spune Dr. Seth Berkley, CEO Gavi, Alianța Globală pentru vaccinuri și imunizare. „Este o modalitate total diferită de livrare a vaccinurilor în comunitățile îndepărtate și suntem foarte interesați să vedem dacă dronele pot fi o soluție simplă și eficientă prin care vaccinurile vor deveni accesibile copiilor din zone greu accesibile.”

În timp ce rețeaua națională de drone din Rwanda se va axa inițial pe livrarea de sânge pentru transfuzii, planul este de a extinde inițiativa pentru livrarea de vaccinuri, tratamente pentru HIV/SIDA, malaria, tuberculoză și multe alte medicamente care salvează vieți. Este de așteptat ca operațiunea de livrare cu drone din Rwanda să salveze mii de vieți în următorii trei ani și poate fi un model pentru alte țări. 
„Imposibilitatea de a transporta remedii salvatoare pentru oamenii cărora le sunt atât de necesare cauzează anual milioane de decese ce ar putea fi prevenite. Acest parteneriat va ajuta în efortul de eradicare a acestei probleme odată pentru totdeauna,” declară Keller Rinaudo, CEO Zipline. „Cu expertiza și viziunea UPS, Gavi și Zipline, livrarea instantanee cu drone ne va permite să salvăm mii de vieți într-un mod imposibil de realizat până acum.”

1. Statistică citată în speech-ul susținut de Dr. Margaret Chan, director general al Organizației Mondiale a Sănătății, în data de 1 martie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *