free download 78 travel guides written by experts

Unul din Top 10 distribuitori IT&C folosește sistemul WMS de la Senior Software

Unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România și-a automatizat depozitul cu un sistem software modern, înregistrând schimbări semnificative încă din primele două săptămâni de utilizare. Este vorba despre Royal Computers care a decis să utilizeze soluția WMS pentru managementul depozitului, dezvoltată de Mantis și implementată de Senior Software.

Royal Computers este unul din Top 10 cei mai cunoscuți distribuitori de produse hardware din România, cu o cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro, un depozit de 2260 metri pătrați și un portofoliu cu peste 2500 de articole.

Pentru a automatiza operațiunile din spațiul de depozitare, managementul companiei a decis să implementeze un sistem flexibil și scalabil, care să răspundă nevoilor de business. Astfel, echipa Royal Computers a ales soluția WMS de la Senior Software, completată de echipamente hardware precum cititor cod bare sau imprimantă etichete autocolante furnizate tot de către Senior Software.

Senior Software logo

“Provocările care ne-au determinat să căutăm o soluție dedicată pentru depozit au fost controlul dificil asupra stocurilor, timpii și traseele foarte lungi de picking, identificarea produselor, prioritizarea comenzilor și coordonarea oamenilor în depozit. Soluția WMS a fost selectată în urma unui studiu de piață, iar în final, flexibilitatea sistemului și experiența echipei sunt aspectele care au făcut diferența” a declarat Liviu Brezae, Managing Partner Royal Computers.

După doar două săptămâni de la implementare, echipa Royal Computers a observat primele schimbări din depozit:
• Acuratețea livrărilor a crescut la peste 98%
• Productivitatea angajaților s-a mărit cu 35%
• Au fost eliminate erorile umane
• Traseele de picking sunt mai scurte și mai rapide
• S-au optimizat spațiul de depozitare și modul de așezare a mărfurilor
• S-a îmbunătățit vizibilitatea asupra operațiunilor și a stocurilor
• Costurile logistice și operaționale au scăzut
• Timpul de training al noilor angajați a scăzut.

“Sunt bucuros să pot spune că am câștigat pe toate planurile. Cel mai palpabil beneficiu se poate vedea la numărul de linii de comandă executate într-o zi. Cu WMS-ul am înregistrat într-o perioadă de vârf și 12.000 de linii operate, față de 7.500 înainte de implementare.

Diferentele sunt majore, mai ales pe ceea ce înseamnă controlul stocului și vizibilitate asupra activităților din depozit. Personalul nu mai întâmpină dificultăți în identificarea mărfii și toate comenzile ajung la timp. Acum știe stânga ce face dreapta. Mai mult, pot spune că, în următorii cinci ani, aplicația de la Mantis și echipa Senior Software pot face față la orice dezvoltare a spațiului de depozitare pe care ne-o propunem”, a concluzionat George Samoilă, Director Logistică – Royal Computers.

Despre soluția WMS

Sistemul WMS de la Senior Software este un sistem de tip Warehouse Management System (WMS) destinat gestiunii mărfurilor din depozite și are rolul de a crea și controla fluxurile de mărfuri din cadrul acestora. Soluția integrează tehnologii de ultimă generație din domeniu precum: articole inteligente, cititoare coduri de bare, frecvențe radio (RFID), Voice Picking, Pick-by-Light, Put-to-Light, sisteme de conveioare și sortatoare de manipulare automatizată, pentru performanță și acuratețe ridicată în operațiunile logistice.

Soluția este dezvoltată pe platforma Mantis ce încorporează bune practici testate și validate de peste 600 de companii din întreaga lume. Procesul de analiză și implementare este realizat de consultanți specializați care au peste 10 ani de experiență în managementul logisticii și implementarea de soluții SCM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *