free download 78 travel guides written by experts

Unul din opt pacienti romani este tratat cu medicamente cardiovasculare produse de Labormed

Labormed, companie farmaceutica aflata in topul producatorilor romani de medicamente generice a lansat la nivel national un nou produs in aria terapeutica de medicamente cardiovasculare. Lansarea oficiala a avut loc in cadrul a doua simpozioane, unul dedicat medicilor si altul dedicat farmacistilor, ambele organizate in Bucuresti.

Compania Labormed se afla in topul primelor trei companii farmaceutice din Romania in aria terapeutica de medicamente cardiovasculare, conform datelor Cegedim – PHR pentru anul 2010 (numar cutii vandute).

Cel mai nou medicament, Voredanin® (atorvastatina), disponibil pe piata de la sfarsitul lunii decembrie 2010, pozitioneaza Labormed printre primii producatori generici de atorvastatina din Romania si-i consolideaza pozitia pe piata medicamentelor cardiovasculare. Produsul nou lansat contine atorvastatina si are ca efect scaderea puternica a nivelului de colesterol si trigliceride prevenind astfel evenimentele cardiovasculare severe (infarct miocardic, accident vascular cerebral).

In cadrul evenimentelor de lansare, importanti lideri de opinie din domeniu, prof. dr Gheorghe Andrei Dan, prof dr. Marius Vintila, prof. farm. Dumitru Lupuleasa, au vorbit participantilor despre ateroscleroza si riscurile ei, despre cele mai noi recomandari terapeutice internationale pentru scaderea lipidelor din sange si despre nevoia de medicamente adecvate.

Dintre toate medicamentele care scad colesterolul si trigliceridele, atorvastatina are cele mai multe dovezi stiintifice care garanteaza atat efectul terapeutic puternic cat si siguranta in administrare.

"Indicatorii epidemiologici de tara plaseaza România printre ţările cu cea mai mare rată a mortalităţii cardiovasculare, prin urmare, un număr mare de pacienţi au nevoie de acces la medicamente generice modern, la preţuri pe care si le pot permite. Aceasta a fost unul dintre factorii-cheie pe care i-am luat în considerare atunci când ne-am planificat strategia de dezvoltare a portofoliului de produse in aria de cardiovasculare si am decis sa lansam produse de ultima generatie pentru pacientii cu risc ridicat. Poziţia şi reputaţia noastra pe piata medicamentelor cardiovasculare este susţinută de calitatea produselor Labormed” Stephen Stead, CEO Labormed.

Labormed continua astfel sa lanseze medicamente generice moderne. In ultimii doi ani, a lansat alte generice care se regasesc in recomandarile de tratament ale ghidurilor medicale internationale de preventie si tratament: X-Pressol® (nebivolol), Defrozyp® 75 mg (clopidogrel) si Triglipo® (fenofibrat micronizat). Aceste produse se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala; pentru alte detalii va recomandam sa consultati medicul.

Bucuresti, 21.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *