free download 78 travel guides written by experts

Unu din doi romani prefera sa fie stresat si bine platit

Un sondaj efectuat pe site-urile Neogen releva faptul ca pentru angajatii romani, cand vine vorba de bani, stresul nu este o problema, preferand locurile de munca cu grad de stres ridicat si bine platite.

Sondajul, cu peste 1.000 de respondenti si intrebarea: `Ati alege un job mai prost platit pentru o viata linistita?` a avut urmatoarele raspunsuri:

  1. Da, dar pentru un salariu cu doar 15% mai mic(26 %)
  2. Nu, mai bine stresat si bine platit(54 %)
  3. Da, chiar si pentru un salariu mult mai mic(6 %)
  4. Nu am un job stresant(14 %)

54% dintre cei chestionati sustin ca prefera locuri de munca solicitante, dar bine platite. 26% dintre angajati ar accepta sa le scada salariul cu 15%, pentru o viata mai linistita.

In functie de ocupatii, cei din domeniul Juridic ar accepta, in procent de 10%,   un job mai putin stresant chiar si pentru un salariu mult mai mic. La polul opus, cei din Comert/ Retail (62%) alaturi de oamenii din Marketing(59%) sustin ca prefera stresati si bine platiti.
 
Rezultatele in functie de orase releva faptul ca clujenii sunt cei mai putin stresati, sustinand in procent de 21% ca nu au un job stresant. Constantenii si oradenii ar da 15% din salariu pentru mai putin stres la munca, in timp ce aradenii, iesenii si brasovenii sustin ca mai multi bani merita stresul.
 
Nu s-au inregistrat diferente notabile in ceea ce priveste raspunsurile in functie de sexe.

Despre Neogen

Infiintata in anul 2000, compania Neogen SA este lider regional pe piata serviciilor online (locuri de munca, anunturi de vanzare-cumparare si matrimoniale, publicitate, hosting), cu peste 600.000 de vizitatori saptamanal.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *