Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Untul de cacao de la Apimond, un produs de exceptie

Untul de cacao Bio oferit de Apimond este un adevărat elixir, atât în alimentaţie, cât şi în cosmetică. Obţinut prin presarea boabelor de cacao, pe care aztecii le considerau un dar al zeilor, noul produs reprezintă, după cum spuneau vechile legende amerindiene, izvorul adevărat al înţelepciunii şi al cunoaşterii, dar în acelaşi timp şi un izvor de frumuseţe. Cu un conţinut bogat în grăsimi nesaturate, Omega 3 şi Omega 6, vitaminele A, E şi K, în polifenoli, fitosteroli, acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, tocoferoli, tocotrienoli, squalene şi fitosteroli, el reprezintă o sursă esenţială de sănătate şi frumuseţe.

Deja din 1993, cercetătorii de la Pennsylvania State University au demonstrat că grăsimile prezente în untul de cacao au o influenţă benefică asupra colesterolului, crescând nivelul colesterolului bun, HDL, având un efect asemănător celui al vinului roşu, dar untul de cacao este de trei ori mai bogat în antioxidanţi, iar conţinutul ridicat de fenoli are un efect esenţial în reducerea riscurilor asociate bolilor de inimă. El este excelent pentru a prepara bomboane, îngheţată, combinaţii savuroase cu praf de cacao şi diferite fructe, miere sau nectar de agave, iar limitele depind doar de imaginaţia dumneavoastră, căci în aceste combinaţii pot intra, în afară de fructe, lapte, frişcă, şi condimente, precum piperul.

Savoarea şi beneficiile pentru sănătate sunt imense. Nu avem cum să uităm că untul de cacao reprezintă componenta de bază a oricărei ciocolate de calitate. Este la fel de valoros şi în cosmetică, fiind de altfel prezent în cele mai multe produse de calitate. El poate fi folosit însă şi ca atare, proprietăţile lui fiind superioare majorităţii produselor cosmetice. Aplicat pe piele, el devine fluid şi este rapid absorbit până în straturile profunde pe care le tonifică şi cărora le redă tinereţea.

Untul de cacao repară şi hidratează în profunzime. Calmează şi hrăneşte pielea. Îi conferă supleţe, fermitate şi elasticitate, un aspect mătăsos şi strălucitor. Întârzie apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire, previne şi combate vergeturile, reface pielea destructurată. Extrem de importantă este capacitatea lui de a stimula sinteza de colagen, întărind, dând viaţă şi tinereţe ţesutului, pielea devenind fermă şi strălucitoare. Intensifică regenerarea pielii şi îi creşte rezistenţa. Îi asigură o excelentă apărare împotriva radicalilor liberi. Nu mai puţin importantă este bariera de protecţie pe care o formează şi care lasă în acelaşi timp pielea să respire şi-i menţine PH-ul optim. În plus, contribuie la o bronzare naturală şi uniformă.

Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele, face însă adevărate minuni pentru pielea uscată şi ridată, pentru pielea matură sau îmbătrânită, lipsită de tonicitate, sau în cazul celulitei şi a excesului de ţesut adipos. Este un excelent mijloc de apărare împotriva factorilor agresivi, externi sau interni, precum poluarea, frigul, vântul, razele UV, fumatul, alcoolul etc. Conduce la rezultate excelente atunci când este folosit în drenajul limfatic sau în masajul anticelulitic, dar şi în masajul de relaxare şi în aromoterapie. Masarea pielii cu unt de cacao ajută şi la ameliorarea stresului şi la stimularea sistemului imunitar. Nu mai puţin importantă este capacitatea lui de a vindeca diferitele dermatite sau eczeme. Efectele lui benefice bine cunoscute, modul în care rezolvă problemele pielii într-un timp record au făcut de mult din el un remediu popular pentru arsuri, buze uscate, reumatism, înţepături de insecte sau răni uşoare. El ajută la repararea pielii crăpate, estompează cicatricele şi petele maronii, revitalizează pielea în profunzime, redându-i strălucirea şi tinereţea, aspectul catifelat şi suplu. Face minuni şi în cazul pielii greu încercate din zona călcâielor, coatelor şi genunchilor.

Nu mai puţin important este efectul untului de cacao asupra părului, pe care îl hidratează, îl regenerează, îl revitalizează şi-i oferă volum, întărind părul subţire, prevenind vârfurile despicate şi fortificând în egală măsură genele şi sprâncenele. Părul uscat poate fi tratat prin aplicarea untului de cacao pe toată lungimea firelor de păr şi lăsat să se refacă timp de două ore, acoperit cu un prosop încălzit, după care poate fi spălat cu un şampon obişnuit.

Efectele untului de cacao pot fi completate prin adăugarea unor uleiuri esenţiale sau a untului de Shea, putând fi făcut mai mult sau mai puţin fluid şi cu mirosul dorit.

Atât ca aliment, cât şi ca produs cosmetic, untul de cacao se distinge prin conţinutul impresionant de antioxidanţi şi efectele puternice antiîmbătrânire. Folosit în aromoterapie, la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant şi destresant, energizează întregul organism şi stimulează sistemul imunitar. În toate cazurile, previne infecţiile şi tonifică organismul. Sunt doar câteva motive pentru care untul de cacao Bio ar trebui să reprezinte un elixir nelipsit pentru desfătarea noastră zilnică, aşa precum era şi pentru vechii zei azteci…

Preţ: 22 lei (100 g). Se găseşte în magazinele cu produse naturale, atât cele offline, cât şi cele online.

Bucuresti, 15.10.2013
{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.