free download 78 travel guides written by experts

Universul magic

Universul magicNigel Calder
Editura All

Nigel Calder, cunoscut autor, realizator de programe BBC si redactor-sef al prestigioasei reviste stiintifice New Scientist, a strans intr-un volum amplu o seama de informatii utile pentru absolut toata lumea despre lumea in care traim. Nu, nu este o carte de magie – daca va gandeati cumva ca ar putea fi cartea axata pe acest subiect – insa este o carte cu informatii fascinante, inclusiv cu teorii si descoperiri de ultima ora, despre universul nostru cu adevarat magic.

"Eseuri ar fi un termen mult prea pretentios, implicand concluzii la care stiinta, slava Domnului, nu va ajunge niciodata. In aceasta carte veti gasi o serie de povestiri  despre cercetarile fundamentale recente si actuale, si directia in care ele par a se indrepta. In cea mai mare parte, acestea sunt scrise la timpul prezent, indicant prin aceasta ca domeniul ceercetarii ne rezerva inca multe suprize." (p 1)

Lucrarea se bazeaza pe interviuri cu peste 200 de cercetatori, iar informatiile au fost grupate in ordine alfabetica, pentru a usura lectura. Cititorii pot afla datele despre orice subiect in mod aleator, in functie de interesul personal si nu musai in ordinea prezentata. Autorul precizeaza faptul ca nu a scris o enciclopedie, ci ca avem de-a face cu o lucrare cu informatii diverse, teorii si descoperiri pentru cititori. Nigel Calder precizeaza:

"Povestirile sunt ordonate alfabetic dupa titlu, dar va rog sa nu confundati aceasta carte cu o enciclopedie. Titlurile va invita sa aflati cate ceva despre subiectele inicate. Am ales sa le ordonez alfabetic pentru a va usura navigarea pe panza de paianjen a conexiunilor dintre subiecte. Cartea poate fi citita in orice ordine, de la inceput la sfarsit, la intamplare sau interactiv, incepand de oriunde si continuand apoi cu una dintre referintele de la sfarsitul capitolului, la alegere." (p 1)

199 capitole, 800 de pagini si numeroase informatii utile pe subiecte diverse, de la biologie si chimie la economie, astronomie si anatomie; date despre pasari migratoare, spatiu, nanotuburi, antimaterie, atomi, corpul uman, gravitatie, dinozauri, curenti oceanici si multe, multe altele – toate imbinand date cunoscute cu noi descoperiri si teorii recente menite a oferi noi perspective si a ajuta la o mai buna intelegere a lumii in care traim. O carte de nelipsit din biblioteca si informatii-pastile de aflat in timpul liber!

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *