Shadow

Unilever anunță o investiție de 20 de milioane de euro pentru o nouă fabrică din Ucraina

Unilever pozaa anunțat astăzi o investiție de 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție din regiunea Kiev din Ucraina, pentru a susține creșterea activității și a demonstra angajamentul pe termen lung față de Ucraina. Construcția va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024.

Noua fabrică va crea aproximativ 100 de locuri de muncă și va fabrica produse de îngrijire personală, inclusiv șampoane și geluri de duș, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé și Clear. Centrul va aproviziona cu precădere piața locală ucraineană, dar prezintă viitor potențial de export pe piețele europene.

De asemenea, fabrica va fi construită la cele mai înalte standarde de mediu, folosind tehnologii ce au la bază energia regenerabilă, contribuind astfel la atingerea obiectivului global Unilever, de zero emisii nete în întregul său lanț valoric, până în 2039.

Vasyl Bovdilov, Directorul General Unilever Ucraina a declarat: “Această investiție demonstrează angajamentul nostru pe termen lung față de țară și față de oamenii ei, inclusiv față de angajații, clienții și partenerii noștri. Noua unitate de producție va crea noi locuri de muncă, va conduce la creșterea capacității de producție și, mai presus de toate, va răspunde nevoilor consumatorilor ucraineni cu produse durabile, de înaltă calitate”.

Unilever are în prezent peste 100 de angajați în Ucraina.

De la izbucnirea războiului, Unilever s-a concentrat pe asigurarea bunăstării și siguranței angajaților ucraineni și a familiilor acestora.

Unilever a donat peste 15 milioane de euro și produse esențiale Unilever pentru efortul de ajutor umanitar, lucrând îndeaproape cu agențiile Organizației Națiunilor Unite și cu ONG-urile locale pentru a oferi sprijin acolo unde este cel mai necesar. Unilever va continua să ofere ajutor umanitar pentru a sprijini populația ucraineană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *