free download 78 travel guides written by experts

UniCredit participa la “Ora Pamantului”, un eveniment global al WWF impotriva schimbarilor

climatice

În acord cu angajamentul asumat în vederea dezvoltării durabile, sâmbătă, 26 martie, UniCredit va participa la evenimentul internaţional organizat de World Wide Fund for Nature, prin stingerea luminilor în cele mai importante clădiri ale sale din Europa, timp de o oră.

În România, UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Leasing Corporation vor stinge luminile în sediile centrale din Bucureşti. 

Grupul UniCredit va participa şi anul acesta la „Ora Pământului”, eveniment internaţional organizat de WWF, în vederea atenţionării asupra schimbărilor climatice.

La 8:30 PM ora locala, toate luminile se vor stinge pentru 60 de minute în câteva dintre cele mai importante clădiri din Europa ale grupului UniCredit, pentru a demonstra astfel în mod simbolic angajamentul Grupului în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi pentru a evidenţia necesitatea reducerii amprentei de carbon. UniCredit promovează „Ora Pământului” prin mijloace de comunicare internă, invitând peste 161.000 de angajaţi să ia parte la această iniţiativă.

Acesta este unul dintre programele derulate în ultimii ani în beneficiul mediului înconjurător, prin aplicarea de măsuri de eficientizare a consumului de energie, utilizarea unor surse de energie alternativă în parte din sucursalele sale şi în principalele clădiri şi monitorizarea emisiilor produse de Grup. În acord cu politica sa de mediu, UniCredit a ales parteneriatul cu WWF pentru a exprima în mod simbolic conştientizarea responsabilităţii pe care grupurile financiare trebuie să şi-o asume cu privire la principalele probleme de mediu şi la dezvoltarea durabilă.

“UniCredit este o bancă europeană de top profund convinsă de importanţa strategică a îmbinării creşterii economice cu consumul responsabil de resurse naturale", a declarat Paolo Fiorentino, COO UniCredit. “Parteneriatul nostru cu WWF durează de peste doi ani, în această perioadă depunând eforturi pentru a integra principiile dezvoltării durabile în cadrul activităţii noastre. Am lucrat împreună la crearea primului inventar al emisiilor de gaze de seră produse de grup, cu obiectivul de a reduce valoarea acestora cu 15% în 2012 şi 30% în 2020."

„Ora Pământului”, evenimentul de mobilizare internaţională organizat de WWF, va acoperi 24 de fusuri orare, timp în care se vor stinge luminile oraşelor, monumentelor, instituţiilor, companiilor şi caselor din toate ţările participante. Obiectivul din acest an este de a extinde comportamentul de utilizare responsabilă a energiei mai departe de limitele evenimentului, promovand adoptarea sa zilnică si protejând astfel planeta împotriva schimbărilor climatice.

Bucuresti, 25.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *