free download 78 travel guides written by experts

UNICEF si GolinHarris, ambasadori ai drepturilor copiilor in mass-media

GolinHarris dezvoltă pro bono pentru UNICEF primul proiect de informare care îşi propune să susţină respectarea drepturilor copiilor în mass-media.

Programul „Drepturile copiilor” a fost lansat în urma unui studiu realizat de UNICEF România anul trecut asupra modului în care presa din România se raportează la drepturile copiilor în timpul procesului editorial. Analiza arată că 16% din articolele din presa scrisă şi din ştirile TV încalcă drepturile copiilor, dezvăluind identitatea acestora, folosind un limbaj depreciativ, marcat de stereotipuri şi arătând o lipsă totală de interes pentru imaginea publică a copilului.

„Copiii sunt vulnerabili, iar protecţia lor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. În lipsa unor reglementări care să împiedice încălcarea drepturilor copiilor în presă, misiunea noastră şi a partenerilor de comunicare este crucială. Ne dorim ca prin această iniţiativă să informăm şi să transformăm mesajul nostru într-o componentă cheie a oricărui demers jurnalistic”, declară Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România.

Asumându-şi rolul de promotor al campaniei, GolinHarris a intermediat relaţia dintre reprezentanţii UNICEF şi partenerii cheie din mass-media.

“Am răspuns cu entuziasm demersului unic propus de UNICEF. Fiind conştienţi că este un proces de durată, am gândit o strategie pe termen lung care să responsabilizeze şi să implice toţi actorii de dialog. Este un efort comun şi judecând după primele reacţii sperăm ca până la finalul campaniei obiectivul nostru să fie susţinut de întreaga mass-media”, spune Monica Botez – Client Service Director GolinHarris Bucureşti.

Acesta este cel de-al treilea proiect pro bono pe care GolinHarris îl dezvoltă pentru UNICEF in 2011. Primul proiect sprijinit de agenţie a fost pentru campania de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi din România. Campania al cărei sustinator a fost Iuliana Tudor si TVR, a mobilizat numeroase personalităţi care au participat la emisiunea “O dată-n viaţă” sa sustina campania UNICEF pentru strângere fonduri.

De asemenea, GolinHarris Bucureşti a comunicat şi evenimentul de lansare a două studii privind consumul de substanţe etnobotanice în rândul adolescenţilor realizate de UNICEF România, împreună cu Agenţia Naţionala Antidrog, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate şi Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor.

Echipa implicată în dezvoltarea proiectului este formată Monica Botez – Client Service Director, Alexandra Brânzan – Community Relations Officer şi Roxana Dibă – Social Media Officer din partea GolinHarris Bucureşti.

Bucuresti, 17.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *