free download 78 travel guides written by experts

UNICEF celebrează 25 de ani de parteneriate pentru copii în România și 70 de ani la nivel global

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, UNICEF în România a celebrat 25 de ani de parteneriate în beneficiul copiilor din România și 70 de ani în beneficiul copiilor din întreaga lume în cadrul unei gale aniversare care a avut loc marți, 31 mai 2016, la Hotel Sheraton.

Alături de parteneri, susținători și de copii, UNICEF a sărbătorit progresele făcute în România și la nivel internațional în ceea ce privește respectarea și promovarea drepturilor copiilor.


“UNICEF a semnat primul acord de parteneriat cu România în anul 1991. La vremea aceea, am oferit asistență umanitară. Astăzi, România este o țară membră a Uniunii Europene în care  indicatorii sociali pentru copii au înregistrat progrese remarcabile în ultimii 25 de ani. Rolul nostru este să sprijinim și să lucrăm în parteneriat cu Guvernul și Parlamentul, să generăm evidențe prin intermediul studiilor și modelelor inovatoare testate la nivel local, să facem advocacy pentru realizarea drepturilor copilului, să mobilizăm resurse pentru ei. În anii care urmează vom pune mai mult accentul pe identificarea de bune practici și expertiză pe care România să le împărtășească cu alte țări. Împreună putem construi o lume mai bună pentru toți copiii din România și, astfel, o lume mai bună pentru noi toți”, a declarat dna.Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Dl. Dragos Pîslaru, Ministrul Muncii, dl.Adrian Curaj, Ministrul Educației, Dl. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, dna.Daniela Gîtman, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, au felicitat UNICEF și au adresat un mesaj de mulțumire pentru cei 25 de ani de prezență în România și cei 70 de ani în lume în beneficiul copiilor. 

Dna.Anca Dragu, Ministrul Finanțelor, dna.Violeta Alexandru, Ministrul Delegat pentru Dialog social Dl.Florin Iordache, Vicepreședinte Camera Deputaților, dna.Ioana Cazacu, Secretar de Stat, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, dna.Mihaela Ungureanu, Președintele Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, E.S. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, E.S.Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovina, E.S.Dna.Nieves Ileana Hernandez Portales, Ambasadorul Republicii Cuba în România, dna.Ligia Deca, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, parlamentarii: dna.Ana Birchall, dna. Mariana Câmpeanu, dna.Liliana Minca, dna.Cristina Nichita, dna.Gabriela Podașcă, dna.Lucia Varga, alături de reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai organizațiilor internaționale, ai ONG-urilor, ai sectorului privat și jurnaliști au participat la eveniment.

Invitații au felicitat UNICEF pentru rolul de catalizator al eforturilor în beneficiul copiilor vulnerabili și pentru parteneriatele din ultimii 25 de ani pentru a dezvolta și implementa reforme, strategii, politici publice, legi și servicii pentru bunăstarea tuturor copiilor din România.

Gala aniversară a fost prezentată de Andreea Marin, Ambasador Național pentru UNICEF în România. Momente artistice speciale au fost oferite de grupul Hyperionii de la Palatul Copiilor Bacău, precum și de Alexandra Ușurelu. Smiley, Ambasador Național pentru UNICEF în România, le-a oferit o surpriză Hyperionilor.

Hotel Sheraton, parte a Starwood Hotels partener global al UNICEF, a oferit această gală.

UNICEF, cea mai mare organizație din lume pentru copii, este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *