free download 78 travel guides written by experts

UNICEF avertizeaza: E foamete in regiunea Sahel!

Reprezentanța UNICEF în România lansează campania online de strângere de fonduri “Foamete în regiunea Sahel” pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutriție severă din această regiune din Africa de Vest.

În Sahel peste 15 milioane de oameni sunt expuși riscului de malnutriție severă. Ploile slabe, recoltele distruse de secetă mai mulți ani la rând (2005, 2010 și acum și 2012), precum și prețurile tot mai mari la alimente au creat o situație de criză în opt țări: Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania și Niger, Camerun, Nigeria și Senegal.

Pentru UNICEF principala preocupare o constituie cei peste un milion de copiii sub cinci ani din zonele afectate care vor avea nevoie de tratament specializat şi vital împotriva subnutriţiei severe, tratament acordat în centre speciale de nutriţie. Numărul copiilor cu malnutriție severă ar putea să crească în funcţie de durata şi amploarea crizei şi ar putea ajunge la 1,4 milioane.

Deși criza de alimente din regiunea Sahel a fost semnalizată din decembrie 2011, din păcate eforturile făcute până în prezent sunt insuficiente. Conform estimărilor UNICEF, este nevoie de $100 pentru a trata şi a salva viaţa unui copil care suferă de subnutriţie acută severă.

Dă alarma: e Foamete în regiunea Sahel!

Pe site-ul www.sustineunicef.ro, persoanele care vor să sprijine copiii din regiunea Sahel pot dona direct prin tranzacții securizate de payU și pot ajuta prin distribuirea mesajului. Informații suplimentare despre situația din Sahel și eforturile depuse până în prezent pentru a remedia criza de alimente sunt disponibile pe site-ul campaniei și pe pagina de Facebook Susține UNICEF. Donațiile vor susţine în mod direct eforturile umanitare din regiunea Sahel, oferind șansa la viață în cazul multor copii cu malnutriție severă din această regiune grav afectată.

Bucuresti, 12.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *