free download 78 travel guides written by experts

UNEO de la BOSCH

Premieră mondială: şurubelniţă cu acumulator, maşină de găurit cu percuţie şi ciocan rotopercutor, toate într-o singură sculă electrică pentru meşterit

*    Mărimea unei foi A5 şi greutate de doar 1,1 kg
*    Compact şi uşor de mânuit datorită mecanismului de percuţie pneumatic şi a acumulatorului Li-Ion
*    Sistem practic de prindere al accesoriilor de la BOSCH: SDS-Quick
*    Datorită tehnologiei de vârf a acumulatorului Li-Ion este la fel de uşor de încărcat ca un telefon mobil

Găurire cu şi fără percuţie şi înşurubare cu o singură sculă electrică: UNEO de la BOSCH. Acest model 3 în 1 este un ciocan rotopercutor cu mecanism pneumatic şi acumulator, dar de dimensiuni foarte reduse şi o greutate de doar 1,1 kg. Fie că este vorba de fixarea unei şine de perdea, agăţarea unei lustre, asamblarea mobilei de bucătărie sau montarea unor rafturi, aveţi nevoie de diferite scule electrice pentru fiecare modificare făcută în casă: o şurubelniţă cu acumulator pentru unirea componentelor, o maşină de găurit cu percuţie pentru găurit în lemn şi metal şi în final un ciocan rotopercutor pentru găurit în pereţii tari din beton. Asta înseamnă trei scule electrice care ocupă mult spaţiu de înmagazinare, pentru că sunt de obicei mari şi grele.

Noul UNEO de la BOSCH realizează toate aceste funcţii de găurire şi înşurubare cu uşurinţă: găureşte în beton de până la 10 mm în diametru la fel de uşor ca până la 10 mm în lemn. Utilizatorul nici nu trebuie să coboare de pe scară între lucrări, pentru că are întotdeauna scula electrică potrivită cu el.

Şi mai mult, nu există niciun cablu electric care să deranjeze, deoarece UNEO funcţionează cu un acumulator Li-Ion integrat din clasa 14.4 volţi, oferind toate avantajele acestei tehnologii moderne: greutate şi volum reduse, aproape niciun consum independent, putând fi oricând reîncărcat. De exemplu, 100 de şuruburi (5×50 mm) pot fi înşurubate cu o singură încărcare a acumulatorului. Cu ajutorul Led-urilor verde şi roşu, utilizatorul poate verifica gradul de încărcare al acumulatorului în orice moment. Led-ul verde arată utilizatorului că scula electrică este încărcată; Led-ul roşu semnalizând necesitatea încărcării acumulatorului. Două săgeţi cu Led-uri verzi arată utilizatorului care operaţie este selectată – înainte sau înapoi – de exemplu la înşurubare.

Noul UNEO de la BOSCH conţine multe inovaţii, mai presus de toate fiind mecanismul pneumatic de percuţie, cu cele mai mici dimensiuni de până acum. Energia de percuţie de 0.9 J la 4800 percuţii/min vorbeşte de la sine.

Altă funcţie nouă este sistemul de prindere al burghielor pentru beton: sistemul SDS-Quick. Burghiele pot fi inserate rapid şi uşor, la fel ca sistemul SDS-plus. Pot fi folosite şi burghiele sau biţii cu prindere hexagonală de ¼’’.

Setul de livrare al noului UNEO conţine: set două burghie pentru beton (6 şi 8 mm), două burghie universale pentru lemn şi metal (5şi 6 mm) şi 4 biţi lungi diferiţi pentru şurubelniţă, în geantă de plastic.

Bucuresti, 15.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *