metalshow

Un tânăr pictor, selectat din cadrul Diploma 2016, va primi Bursa UniCredit Bank – Banca Minților Creative

În cadrul celei de-a treia ediții Diploma, evenimentul dedicat noii generații de artiști, UniCredit Bank – Banca Minților Creative – partener principal al Diploma – va oferi o bursă unuia dintre tinerii artiști a cărui lucrare de licență sau disertație este expusă în secțiunea Pictură.

Acesta va consta într-un spațiu de lucru, timp de un, în cadrul ArtHub, un nou proiect dedicat artei contemporane din București (B-dul Carol Nr. 61, et. 4).  

Diploma 2016 a expus la Palatul Ștribei, în perioada 21-30 octombrie peste 250 de lucrări de licență sau disertație, din peste 25 de discipline creative. Secțiunea Pictură a fost formată din 25 de proiecte, semnate de către absolvenții Universității Naționale de Arte din București.

Juriul care va selecta artistul din cadrul concursului susținut  de UniCredit Bank, este compus din Cosmin Năsui, membru fondator și curator PostModernism Museum, Ioana Ciocan, director Art Safari Bucharest, Mihai Pop, membru fondator și director Plan B, Suzana Vasilescu, art advisor și owner Suprainfinit Gallery, Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank România și Nona Șerbănescu de la ArtHub. Aceștia vor alege un tânăr absolvent din cadrul expoziției Diploma de anul acesta, care va avea posibilitatea să lucreze timp de un an, în propriul atelier de artă din cadrul ArtHub.

ART HUB este un spațiu multifuncțional oferit spre utilizare profesioniștilor din domeniul artei, managementului cultural și a industriilor creative, cu suprafețe destinate lucrului în comun și zone de lucru individuale. Evenimentele ART HUB propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *