Shadow

Un tânăr pictor, selectat din cadrul Diploma 2016 a primit Bursa UniCredit Bank – Banca Minților Creative

În cadrul celei de-a treia ediții Diploma, evenimentul dedicat noii generații de artiști, UniCredit Bank – Banca Minților Creative – partener principal al Diploma –  a oferit o bursă tânărului pictor Radu Augustin Răzvan, unul dintre artiști a cărui lucrare de disertație a fost expusă în secțiunea Pictură. Aceasta constă într-un spațiu de lucru timp de un an în cadrul ArtHub – un nou proiect dedicat artei contemporane din București (B-dul Carol Nr. 61, et. 4).

Diploma 2016 a expus la Palatul Ștribei, în perioada 21-30 octombrie 2016 peste 250 de lucrări de licență sau disertație, din peste 25 de discipline creative. Secțiunea Pictură a fost formată din 25 de proiecte, semnate de către absolvenții Universității Naționale de Arte din București.
Juriul care a selectat artistul din cadrul concursului susținut de UniCredit Bank a fost compus din Cosmin Năsui, membru fondator și curator PostModernism Museum, Ioana Ciocan, director Art Safari Bucharest, Mihai Pop, membru fondator și director Plan B, Suzana Vasilescu, art advisor și owner Suprainfinit Gallery, Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank România și Nona Șerbănescu de la ArtHub. Aceștia l-au ales pe Radu Augustin Răzvan, un tânăr absolvent din cadrul expoziției Diploma de anul trecut , care va avea posibilitatea să lucreze timp de un an, în propriul atelier de artă din cadrul ArtHub.

Radu Augustin Răzvan a absolvit în anul 2014 Secția de Pictură a Universităţii Naţionale de Arte Plastice Bucureşti, iar în 2015 a avut prima expoziție personală, la Galeria TRIADE din Timișoara. Radu a participat la mai multe expoziții de grup, atât în ţară (Bucureşti, Timişoara, Constanța), cât și peste hotare (Viena, Torino, Chișinău, Samokov). În anul 2014 a câștigat concursul național pentru studenți ”Puterea seduce sufletul?” organizat de Fundația Interart Triade din Timișoara.

Portofoliul artistului poate fi găsit online www.radurazvan.ro.

Diploma 2016 a expus la Palatul Ștribei, în perioada 21-30 octombrie peste 250 de lucrări de licență sau disertație, din peste 25 de discipline creative. Secțiunea Pictură a fost formată din 25 de proiecte, semnate de către absolvenții Universității Naționale de Arte din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *