free download 78 travel guides written by experts

Un start de colectie

Se pare cã, pânã la urmã, povestea este cea care cucerește, iar destinul aventuros al operei o transformã într-un icon cultural. Acesta este doveditã chiar de pictura lui Grigorescu, "Fetița în roșu", adjudecatã pentru 60.000 €, de douã ori și jumãtate prețul de pornire. De altfel, și povestea sensibilului Ștefan Luchian atrage prin paleta de emoții pe care o transpune în arta sa, opera "Țãrancã cu copil" fiind adjudecatã cu 36.000 €, aproape de maxima evaluãrii. Alte adjudecãri speciale au fost obținute de Gheorghe Petrașcu cu "Casã Țãrãneascã" pentru 23.000 € și Francisc Șirato cu "În interior" pentru 22.000 €.

Corneliu Baba își consolideazã recordul de autor de 50.000 euro (stabilit la Artmark în decembrie 2012 pentru opera „Spaime”) prin operele "Copilul arlechinului" și Tripticul "Prolog, Rãscoalã, Epilog", ambele adjudecate la aceastã valoare. Un simplu "Studiu pentru Spaime" a adus 1.200 € de la 450 €. Râvnit s-a dovedit a fi și Ștefan Câlția, toate operele sale fiind achiziționate peste valorile maxime estimate, opera "Dimineațã" ocupând primul loc cu 3.250 €.

Vedeta absolutã a licitației “Ceramica Secolului XX” a fost Salvador Dalí. Operele "Le chevalier Moyenâgeux" (seria Les Chevaux Daliniens), adjudecatã pentru 2.250 € (de 6 ori și jumãtate mai mult ca prețul de pornire) și "Saint Georges" (seria Les Chevaux Daliniens), adjudecatã pentru 1.800 € (de 5 ori mai mult ca prețul de pornire) au fost cele mai apreciate opere de ceramicã.

Toamna se încheie cu cea mai importantã licitație a sezonului. Licitația de Toamnã – "Mari Maeștri ai Artei Românești" este dedicatã în exclusivitate artei de prestigiu și se focalizeazã pe cei mai valoroși artiști români tranzacționați în țarã, dar și la casele internaționale de licitații. Incontestabilii Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Alexandru Ziffer, Victor Brauner etc. vor compune un parcurs memorabil prin istoria artei românești, completați fiind de artiștii postbelici și contemporani de calibrul lui Alexandru Ciucurencu, Ion Țuculescu, Corneliu Baba, Constatin Piliuțã, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Sabin Bãlașa și mulți alții. Licitația va avea loc miercuri, 19 noiembrie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Bucuresti, 26.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *