free download 78 travel guides written by experts

Un singur lucru

Un singur lucru Adevarul neasteptat de simplu de la baza oricarei reusite
Gary Keller, Jay Papasan

Editura Litera

Toti remarcam ca, in aceeasi perioada de timp, unele persoane par a putea face mai mult. De asemenea, observam ca exista multe persoane care, indiferent de pozitia pe care o ocupa in cadrul unei companii, au timp liber din belsug. Exista presupunerea ca, pentru a reusi, trebuie sa lucrezi cat mai mult, sa fii primul si, eventual, sa pleci ultimul. Gary Keller marturiseste ca ajunsese sa inceapa sedintele la 7.30 dimineata si ca inchidea usa la 7.31, iar cine intarzia nu mai putea intra. Dar, in timp, si-a dat seama ca incepea sa esueze. Nu aceasta era calea spre succes si incepusera sa apara probleme atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Apoi, cu ajutorul unui consilier, si-a dat seama ca, in fapt, cheia succesului sta in a te restrange, in a te focaliza pe ceea ce conteaza.

Important este asadar ca fiecare sa isi gaseasca telul propriu. „Singurul tel apare intotdeauna in vietile oamenilor de succes, pentru ca este un adevar fundamental. (…) Implementarea acelui scop fundamental in activitatea si in viata dumneavoastra este cel mai simplu si mai inteligent lucru pe care il puteti face pentru a va propulsa spre succesul dorit.” (p. 26)

Gary Keller si Jay Papasan pun accent pe intrebarea focala, pe modul in care trebuie sa fie aceasta formulata si inteleasa pentru a avea succes. Ei arata faptul ca aceasta abordare aduce beneficii reale atat in plan profesional, cat si in cel personal. Sunt oferite tipuri de intrebari (variante) ca puncte de pornire, astfel incat fiecare cititor sa ajunga sa afle calea spre marile raspunsuri.

Autorii arata care sunt obstacolele care stau in calea succesului fiecaruia (printre care si multitasking-ul, dupa cum veti remarca). Ei ofera o varianta de abordare a fiecarei zile, subliniind faptul ca este important sa ne obisnuim cu acest mod de a vedea lucrurile si de a actiona, concentrandu-ne pe acel singur lucru care este relevant.

„Productivitatea personala este piatra de temelie a oricarui profit in afaceri.” (p 150)

„Cine suntem si unde vrem sa ajungem determina ceea ce facem si ceea ce realizam.

Viata traita cu scop este cea mai intensa dintre toate – si cea mai fericita.” (p. 157)

„Eu cred ca persoanele bogate sunt cele care au destui bani fara sa aiba nevoie sa munceasca pentru a-si finanta scopul in viata.” (p. 160)

„Un singur lucru” este o carte care merita citita, solutia oferita de autori putand aduce, prin punerea ei in practica zi de zi, in fiecare plan al vietii, reale beneficii. Ea poate duce la sporirea productivitatii, la obtinerea balantei intre personal si profesional, la reducerea stresului si la scaparea sentimentului de coplesire, in final la rezultate deosebite pentru oricine. Pare foarte simplu sa alegi un singur lucru – va las pe voi sa descoperiti care trebuie sa fie elementele caracteristice ale acelui singur lucru pe care trebuie sa va concentrati – dar nu uitati ca trebuie sa alegeti cu atentie – nu aveti voie la solutii de rezerva sau mai multe variante. Incet-incet insa metoda poate fi insusita, iar rezultatele pot deveni vizibile pentru oricine. Cartea este scrisa intr-un stil accesibil, cu multe exemple, cateva citate relevante, alaturi chiar de figuri ilustrative. Si nu uitati: cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *