free download 78 travel guides written by experts

Un reprezentant al UE viziteaza Colegiul National Roman-Voda din Roman

în data de 8 martie 2010, iar trei elevi ai Colegiului Naţional Roman-Vodă vor reprezenta România la Bruxelles în aprilie     

Doamna Ana Bontea, membru al Comitetului Economic şi Social European (CESE), organism consultativ al Uniunii Europene, va vizita Colegiul Naţional Roman-Vodă din Roman la 8 martie 2010. Cu această ocazie, dna Bontea va discuta pe teme europene cu elevii şi le va răspunde acestora la întrebările referitoare la UE în general şi la interesele tinerilor în special.

În cursul acestui an, trei elevi şi un profesor de la Colegiul Naţional Roman-Vodă vor reprezenta România în cadrul manifestării pentru tineret organizate de CESE, care se va desfăşura la Bruxelles între 15 şi 17 aprilie sub deviza „Europa ta, părerea ta”. Timp de câteva zile, elevii şi profesorul vor intra în pielea unor membri CESE şi vor dezbate teme legate de UE împreună cu alţi 150 de adolescenţi şi profesori provenind din întreaga Europă. Acest lucru reprezintă nu doar o veritabilă şansă pentru oraşul vostru de a-şi face vocea auzită la Bruxelles, ci şi o ocazie pentru elevi de a face schimb de informaţii şi de a purta un dialog real cu vicepreşedinta CESE, Irini Pari, şi cu alţi reprezentanţi ai UE.

Comitetul Economic şi Social European este un organism consultativ al UE. Cei 344 de membri ai săi provin din toate ţările UE şi sunt reprezentanţii a diferiţi actori din sectorul economic şi din cel social: angajatori, angajaţi, ONG-uri şi diverse alte organizaţii. În cadrul procesului decizional din Uniunea Europeană, rolul Comitetului Economic şi Social European este acela de a consilia celelalte instituţii europene (Comisia Europeană, Parlamentul European etc). Prin diversele organizaţii ale societăţii civile reprezentate de CESE, cetăţeanul european poate să îşi facă auzite opiniile şi să influenţeze deciziile luate la nivel european.

Bucuresti, 05.03.2010
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *