metalshow

Un oraş de pe o insulă a Alaskăi a fost redenumit pentru o zi: “Kodiak” a devenit „Kodiaq”

> Cu ocazia demarării acţiunilor de comunicare a noului model ŠKODA Kodiaq – orașul “Kodiak” a fost redenumit în „Kodiaq” timp de o zi
> Legate prin același nume: noua ŠKODA Kodiaq și insula Kodiak din Alaska
> Punctul de plecare: ortografia modificată evocă limba nativilor
> Mulțumiri orașului: autoritățile și locuitorii au luat parte la campanie și au modificat semnele orașului, mașini și panouri cu reclame
> Echipa de filmare s-a documentat pentru campanie și a intervievat locuitorii

Mladá Boleslav/ Kodiaq, mai 2016 – Orașul Kodiaq, situat pe insula cu același nume a Alaskăi, și-a schimbat denumirea pentru noul SUV de mari dimensiuni de la ŠKODA: vinerea trecută, numele orașului KODIA”K” s-a schimbat în KODIA”Q”. Ca parte a campaniei sale globale de marketing, producătorul auto ceh a cercetat rădăcinile numelui și s-a documentat asupra legăturilor dintre noul SUV ŠKODA Kodiaq, insula de lângă coasta sudică a Alaskăi și urșii care trăiesc aici.

Un oraş de pe o insulă a Alaskăi a fost redenumit pentru o zi: “Kodiak” a devenit „Kodiaq”
Pentru noul SUV de talie mare de la ŠKODA, oraşul Kodiak de pe insula cu acelaşi nume a fost redenumit: vinerea trecută, “Kodiak” a devenit „Kodiaq”.

Un SUV de mari dimensiuni, puternic și cu un caracter protector, orientat spre familie, cu expertiză excelentă în natură – cum ar trebui să se numească noul model de la ŠKODA, care va fi lansat în cea de-a doua jumătate a anului? S-au făcut multe speculații – acum este oficial. Noul SUV din Republica Cehă primește un nume puternic, asemenea unui urs: Kodiaq. În limba nativilor, acesta nu este doar numele insulei lor de lângă Alaska, ci și numele celui mai mare urs brun din lume.

Populația de urși Kodiak, de aproximativ 3.500 de exemplare, trăiește pe insula Kodiak de lângă coasta sudică a Alaskăi. Un zbor din Europa până în Anchorage, cel mai mare oraș al statului, durează zece ore, iar de acolo mai sunt încă 650 kilometri până la insula din Golful Alaskăi. Insula Kodiak este aproximativ la fel de mare ca insula Corsica, iar cea mai mare parte a suprafeţei sale este ocupată de zona protejată a parcului naţional Kodiak National Wildlife, unde trăiesc renumiţii urşi. Insula este un paradis caracterizat de o frumuseţe naturală deosebită – munţi neînduplecaţi, fiorduri înguste, lacuri ascunse şi păduri dese. Este terenul ideal pentru un SUV precum noua ŠKODA Kodiaq – aici, în aceste condiţii dure, îşi poate demonstra calităţile, forţa şi caracterul practic în cotidian.

Un oraş de pe o insulă a Alaskăi a fost redenumit pentru o zi: “Kodiak” a devenit „Kodiaq”
Vinerea trecută, cu ajutorul a numeroşi locuitori ai oraşului, au fost lipite folii pe indicatoare stradale, autovehicule de poliţie şi pompieri, bărci ale pescarilor şi panouri de reclame.

ŠKODA a cercetat în detaliu viaţa de pe insula Kodiak, precum şi limba nativilor, Alutiiq. Aceştia nu numesc ursul Kodiak, ci Taq uka ‘aq, litera „q” de la finalul cuvântului fiind caracteristică pentru denumirile de animale. ŠKODA a preluat-o în denumirea noului SUV, arătându-şi astfel respectul faţă de limba Alutiiq. Totodată, acest „q” creează o denumire originală, inconfundabilă.

Oficialii insulei Alaskăi susţin ŠKODA în această campanie de marketing la scară mare. Cu ocazia lansării campaniei de comunicare a modelului ŠKODA Kodiaq, şi-au dat cu generozitate acordul pentru o acţiune ieşită din comun: vinerea trecută, cu ajutorul multor locuitori ai insulei, au fost modificate numeroase indicatoare stradale, autovehicule de poliţie şi pompieri, bărci ale pescarilor şi panouri de reclame, peste acestea fiind lipite folii, prin care „k” a devenit „q”. Şi pe pagina de internet oficială a oraşului au fost făcute modificări în acest sens, pentru a sărbători această onomastică specială. O echipă de filmare a ŠKODA a imortalizat acţiunea de redenumire, realizată cu mult umor şi implicare din partea locuitorilor oraşului: de la primar, la şerif şi până la tăietorii de lemn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *