Kinodiseea

Un nou serviciu de transfer de bani pe relatia Italia – Romania

Românii din Italia au la dispoziţie, din această lună, serviciul de transfer de bani Valutrans, prin intermediul căruia pot trimite bani în ţară. Serviciul este oferit de Poşta Română, în colaborare cu firma Valutrans Spa, specializată în transferuri financiare.

Destinatarul poate ridica sumele trimise din Italia, după 20 minute din momentul în care a fost efectuată tranzacţia, pe baza actului de identitate. Pentru aceasta, trebuie să se prezinte la unul dintre cele 569 de oficii informatizate ale Poştei Române incluse în reţeaua VPN, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul. Încasarea banilor presupune o înţelegere prealabilă între expeditor şi destinatar, astfel încât destinatarul să poată comunica salariatului poştal numărul de identificare al transferului, numele şi prenumele expeditorului, cât şi suma aproximativă trimisă.

Prin acest serviciu pot fi achitate în România sume de bani în moneda euro, care trebuie să fie divizibile cu 5. Suma  maximă, pe transfer, poate fi echivalentul în euro a 5.000 USD şi se achită în numerar la ghişeele Poştei Române.

În Italia, aceste operaţiuni sunt disponibile clienţilor printr-o reţea de 100 de puncte de lucru,  urmând ca în viitor serviciul să fie disponibil în peste 1.200 de agenţii.

Comisioanele pentru transferurile de bani Valutrans se percep expeditorilor şi variază între 3,5 şi 20 euro, pentru sume de până la 1.000 euro. Pentru transferurile de peste 1.000 euro se percepe un comison procentual de doi la sută (2%) din suma expediată.

Pentru expedierea banilor, conform legislaţiei italiene, clienţii pot trimite în România, într-un interval de şapte zile, maxim 5.000 euro. Pentru transferurile de peste 1999 euro, agenţii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum şi dovada veniturilor.

Clienţii pot obţine informaţii suplimentare privind serviciul Valutrans de la numerele de telefon cu tarif normal InfoPost – 021/9393111 şi Valutrans 800811110, acesta din urmă disponibil doar pentru apelurile efectuate din Italia.

Bucuresti, 12.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *