metalshow

Un nou roman politist suedez de succes: „Noapte alba” de Asa Larsson

NOAPTE ALBA
Autor: ASA LARSSON
Traducere de: Laura Karsch
Anul aparitiei: 2011
Editura: TREI
Colectia: Fiction Connection
Pagini: 416
Pret: 39 RON

Avocata specializata in drept fiscal, Rebecka Martinsson a ucis trei barbati pentru a pune capat unui sir bizar de crime.

O NOUA INTALNIRE CU FERMECATORUL PERSONAJ DIN «FURTUNA SOLARA»

Respira aerul rece al Kirunei, din indepartatele tinuturi nordice. Acolo unde lumina si intunericul sunt mai neiertatoare decat oriunde. in inima iernii, timp de o luna, soarele nu rasare deloc. in scurta vara polara, noptile sunt albe si luminoase.

Rebecka Martinsson, avocata din Stockholm, se intoarce in Kiruna copilariei sale in incercarea de a-si regasi linistea sufleteasca, dar se trezeste implicata fara voie in ancheta unei crime atroce. La inceputul verii, Mildred Nilsson, femeia-pastor din satul Jukkasjarvi, a fost gasita moarta in biserica. Politia nu detine inca niciun fel de indiciu. Rebecka ia legatura cu Anna-Maria Mella, o politista cu minte patrunzatoare, si intra in contact cu o multime de localnici din acest colt indepartat al Laponiei: fiecare dintre ei ar fi putut avea cel putin un motiv s-o ucida pe Mildred. Intoarcerea in orasul natal inseamna pentru Rebecka rememorarea unor amintiri, care o motiveaza pe masura ce patrunde tot mai adanc in acest caz.

Asa Larsson, care s-a nascut si a crescut in Kiruna, dozeaza extrem de bine suspansul, insa adevaratul ei talent este acela ca intra in mintea personajelor, analizand motivele faptelor bune sau rele ale acestora.

O descriere plastica a miezului de vara in Suedia rurala, unde lumina nesfarsita a zilei nu impiedica faptele intunecate sa aiba loc.

«Cand e vorba sa creeze atmosfera, Asa Larsson e inegalabila.» Kirkus Reviews

«Uluitor… Fanii lui Henning Mankell, Karin Fossum si Arnaldur Indridason au toate motivele sa se bucure.» Publishers Weekly

«Regina romanului politist.» Gala

Asa Larsson s-a nascut in Uppsala, dar a crescut in Kiruna, un oras aflat in nordul Suediei. inainte de a deveni scriitoare profesionista, a fost avocata specializata in drept fiscal, asemenea eroinei sale, Rebecka Martinsson. Premiata cu Best Swedish Crime Novel Award, Asa Larsson este unul dintre cei mai bine cotati scriitori suedezi.

Bucuresti, 24.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *