free download 78 travel guides written by experts

Un nou numar al primului ziar de muzica clasica din Romania

Luni, 2 aprilie, apare un nou număr al primului ziar de muzică clasică din România, propus de Radio România Muzical, Direcţia Formaţii Muzicale Radio şi România liberă.

Ziarul prezintă date despre emisiunile Radio România Muzical şi programul de concerte al Sălii Radio din perioada 2-23 aprilie. Alături de acestea, un editorial despre „Reinventarea muzicii clasice”, interviuri cu celebrul pianist Yefim Bronfman care a concertat la Bucureşti cu ocazia Festivalului Enescu, cu violonistul Alexandru Tomescu, care va interpreta cele două concerte de Bach în 4 aprilie la Sala Radio şi cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu care se pregăteşte pentru turneul „Flautul de aur”.

Redactorii primului ziar de muzică din România reflectă în cronici şi reportaje cele două evenimente muzicale principale ale lunii martie – turneul „Vă place Bach?” susţinut de violoncelistul Răzvan Suma şi recitalul pianistei Alice Sara Ott din 24 martie, cu ocazia aniversării Radio România Muzical.

Pentru cei cărora le place muzica clasică, dar ştiu mai puţine despre ea a fost gândită rubrica de iniţiere muzicală, ce deschide în acest număr un serial „Ce este simfonia?”. Răspunsuri la întrebarea „De ce ne place muzica?”, dar şi prezentări ale unor noutăţi discografice sunt alte subiecte dezbătute în această publicaţie unică pe piaţa românească.

Ziarul poate fi achiziţionat exclusiv de la Sala Radio, la preţul de 1,9 lei.

Bucuresti, 30.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *