free download 78 travel guides written by experts

Un nou numar al primului ziar de muzica clasica din Romania

Luni, 23 aprilie, apare un nou număr al primului ziar de muzică clasică din România, propus de Radio România Muzical, Direcţia Formaţii Muzicale Radio şi România liberă.

Una dintre temele acestui număr se referă la Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio, organizat de Radio România în perioada 23-29 septembrie 2012. La acest subiect se referă iniţiatorul acestui proiect, preşedintele – director general al Radio România, András István Demeter, într-un interviu acordat Monicăi Isăcescu, dar şi editorialul redactorului şef Liliana Staicu.

O altă temă a ziarului: Centenarul Sergiu Celibidache, marcat de Festivalul "Sergiu Celibidache" ce va avea loc la Bucureşti între 3 mai şi 7 iulie, dar şi de seria de emisiuni săptămânale realizate de Ozana Ungureanu, difuzate de Radio România Muzical, începând cu 6 mai.

Cum unul dintre evenimentele radiofonice ale primăverii 2012 a fost transmisiunea directă de la Metropolitan Opera House, comentată chiar de la New York de Luminiţa Arvunescu, cititorii ziarului pot afla mai multe despre emisiunea „Seara de operă” şi despre jurnalul călătoriei din martie 2012.

Ziarul cuprinde, pe lângă programul concertelor de la Sala Radio din perioada 23 aprilie – 20 mai şi informaţii despre protagoniştii acestora: articole despre dirijorul Christian Badea, pianistul Eduard Stan şi un interviu cu violoncelistul Răzvan Suma.

Nu lipsesc nici cronicile unor concerte-eveniment care au avut loc la Sala Radio, aşa cum a fost concertul de concerte susţinut de tinere muziciene câştigătoare ale unor premii la competiţii din reţeaua Uniunii Europene de Concursurilor pentru Tineret (30 martie).

Pentru iubitorii începători ai muzicii, rubrica de iniţiere muzicală vine cu al doilea episod din seria „Ce este o simfonie?”, iar rubrica de actualitate discografică, cu un spaţiu extins, prezintă 6 albume care fie pot fi ascultate la Radio România Muzical, fie pot fi achiziţionate din magazinele româneşti de profil.

Ca de obicei, ultima pagină a ziarului este consacrată unor recomandări din programul Radio România Muzical – emisiuni difuzate în intervalul 23 aprilie – 6 mai.

Ziarul poate fi achiziţionat exclusiv la Sala Radio, la preţul de 1.9 lei. Următorul număr va apărea în 7 mai.

Bucuresti, 23.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *