free download 78 travel guides written by experts

Un nou competitor pe piața brokerajului corporate: OBSIDIAN Broker de Asigurare-Reasigurare

Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare este cel mai nou jucător din piața intermedierilor de asigurări și reasigurări din România.

Echipa Obsidian Broker este condusă de Valentin Tuca, profesionist cu experiența executivă îndelungată, atât în piața românească de asigurări, cât și în cea internațională, fondator și lider al mai multor firme de brokeraj de asigurari și fost director general al unei companii de asigurări.

Deținut de compania elvețiana Obsidian AG, Obsidian Broker a primit autorizarea de funcționare ca intermediar principal de asigurări în ultima sedință a Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de anul trecut.

Compania de brokeraj Obsidian are în vedere oferirea de servicii profesionale de management de risc și consultanță de asigurari pe segmentul corporate, adresându-se în principal întreprinderilor mici și mijlocii care doresc soluții personalizate de gestiune a riscurilor și optimizarea programelor de asigurări.

Ma bucur să fructific experiența acumulată în companii de brokeraj lideri de piață într-un proiect antreprenorial, prin care venim în sprijinul companiilor românești cu servicii profesionale de consultanță pe zona riscurilor cu care acestea se confruntă.

Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker
Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker

Asistându-le în conștientizarea, controlul și minimizarea acestor riscuri, contribuim direct la asigurarea unei dezvoltări sustenabile și la maximizarea performanței lor financiare, pentru că riscurile conștientizate și bine gestionate înseamnă de fapt oportunități câștigate și afaceri durabile” a declarat Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare.

Obiectiv în România: dezvoltare agilă și accelerată

Obsidian Broker vizează dezvoltarea agilă și accelerată pe piața din România, prin consolidarea echipei și/sau achiziția de portofolii de la jucători activi deja în piața locală.

„Obsidian Broker este un start-up cu abordare agilă, care activează pe o piață încă emergentă, cu un potențial uriaș de creștere și diferențiere. Consider că există loc pentru multă inovație, mai ales in ceea ce priveste asigurările aferente riscurilor agenților economici, fie ele operaționale, financiare sau de hazard” – a adăugat Valentin Tuca.

În prezent Obisidan Broker recrutează specialiști în asigurări corporate pentru poziții diverse, de la brokeri juniori, la seniori cu specializari pe anumite categorii de riscuri și asigurări sau cu profil de lideri în dezvoltarea afacerilor și vânzări.

Despre Obsidian Broker

La Obsidian Broker credem cu tărie că în afaceri prevenția în materie de riscuri înseamnă de fapt viziune, gândire strategică și e un semn evident al unei bune educații de business.

Când existenta si evolutia unui întreg ecosistem de business – resurse umane și materiale – depind de capacitatea de a constientiza, gestiona si minimiza riscurile cu care te confrunti zi de zi, de a gândi în avans și de a preveni evenimentele nedorite, miza de a avea alaturi un profesionist in materie de riscuri si asigurari devine extrem de serioasă.

Managementul riscurilor trebuie sa fie parte din strategia generala și nicidecum doar consecința accidentala a unui pariu pierdut care iti da “mintea de pe urmă”. Pentru ca producerea unui eveniment accidental poate fi nu numai extrem de costisitoare, dar chiar fatala, mai ales pentru o companie tanara si in plin avant de dezvoltare.

Identificarea, analiza, evaluarea riscurilor, minimizarea și transferul lor în asigurare țin de o viziune integrativă și integratoare, de responsabilitatea față de viitorul afacerii, îndatorire fundamentală a celor aflați la cel mai înalt nivel de management în organizatie, precum și a acționarilor. (www.obsidianbroker.ro)

Despre Valentin Tuca

Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker, are peste 20 de ani de experiență managerială în domeniul asigurărilor. Pana in 2015 a deținut funcția de CEO al AON Romania, Bulgaria si Europa de Sud Est și între 2007 și 2009 a fost Director General al companiei de asigurări Clal Romania (actuala Gothaer).

Anterior, până în 2005, a lucrat la Bruxelles ca Director de dezvoltare în cadrul Marsh CEE/CIS și a coordonat activitățile de vânzări, marketing și comunicare ale companiei americane în 16 țări din Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente.

Aceste responsabilități le-a preluat în 2002, după ce timp de 7 ani fusese la cârma operațiunii Marsh Romania, pe care a și înființat-o in 1995, în calitate de co-acționar al Marsh Inc.

Valentin Tuca este absolvent al Facultăţii de Finanţe din cadrul ASE Bucureşti și bursier în 1992 al Universitatii Stanford, California, USA, fiind primul președinte al UNSICAR, asociația intermediarilor în asigurari din România, printre ai cărei membrii fondatori s-a și numărat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *