free download 78 travel guides written by experts

Un nou centru de diagnostic imagistic Euromedic la Pascani

SC Euromedic România SRL a deschis un nou punct de lucru: Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Paşcani. Centrul este localizat în Str. Moldovei Nr. 2, Bl. U 1-3, Parter, Paşcani, Jud. Iaşi.

Acest nou centru vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor din regiune şi contribuie în mod activ la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România. Centrul este dotat cu un Computer Tomograf (CT) şi furnizează investigaţii de diagnostic imagistic prin tomografie computerizată cu şi fără contrast, precum şi consultaţii de neurologie.

Tomografia computerizată este o metodă imagistică care permite studierea corpului uman în secţiuni axiale cu ajutorul razelor X. Informaţiile obţinute în urma scanării CT sunt prelucrate de calculator şi transformate în imagini care apoi sunt interpretate de către specialistul în imagistică medicală. Aceste imagini pot fi prelucrate ulterior de către medic cu ajutorul calculatorului pentru a obţine reconstrucţii 3D sau pentru a pune în evidenţă doar anumite structuri anatomice (vase de sânge, structuri scheletice, etc.).

Investigaţia se realizează cu pacientul aşezat pe o masă care trece printr-un tub (Gantry) unde va fi scanat (iradiat cu o doză minimă controlată). În anumite cazuri, pacienţilor li se poate administra substanţa de contrast. În funcţie de regiunea studiată, pacienţilor li se poate recomanda un regim special privind alimentaţia şi medicamentaţia.

,,Încă o dată, Euromedic doreşte să fie cât mai aproape de pacienţi, oferindu-le cele mai bune servicii, iar investigaţiile imagistice şi serviciile ambulatorii fac parte din acest demers. Am început demersurile în vederea contractării investigaţiei Computer Tomograf cu CASJ Iaşi şi sperăm ca începând cu luna octombrie să putem furniza investigaţiile CT şi în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru pacienţii asiguraţi” a declarat Dr. Anca Petca, Preşedintele Euromedic România.

Pentru moment, la Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Paşcani, pot beneficia de investigaţia Computer Tomograf:
·    Pacienţi ambulatorii, în regim privat, trimişi de un medic de familie sau unul de specialitate.
·    Pacienţi internaţi, din spitalele aflate în relaţii contractuale cu SC Euromedic România SRL.

Bucuresti, 22.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *