free download 78 travel guides written by experts

Un nou centru de diagnostic imagistic Euromedic, la Iaşi

Al şaptelea Centru de Diagnostic Imagistic Euromedic şi-a deschis porţile în centrul Iaşiului. Centrul, localizat în strada Lascăr Catargi, nr. 37, demisol, este dotat cu cele mai noi tehnologii de imagistică medicală şi este deservit de o echipă prestigioasă de medici ieşeni.

Pacienţii beneficiază de investigaţii complexe, de diagnostic imagistic prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), Tomografie Computerizată (CT) cu şi fără contrast şi Osteodensitometrie DEXA. De asemenea, în cadrul centrului sunt disponibile şi consultaţii de neurologie.

Investigaţiile RMN, CT şi osteodensitometrie DEXA sunt furnizate atât pacienţilor asiguraţi, în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi, cât şi în regim privat.

,,Prin deschiderea Centrului de Diagnostic Imagistic în Iaşi, dorim să fim cât mai aproape de pacienţi, oferindu-le cele mai bune servicii, iar investigaţiile imagistice şi serviciile ambulatorii fac parte din demersul nostru de a contribui în mod activ la dezvoltarea sistemului sanitar din România. Este cel de-al doilea centru, după Paşcani, deschis de noi în această parte a ţării şi sperăm ca un număr cât mai mare de pacienţi să beneficieze de experienţa specialiştilor noştri”, a declarat Dr. Anca Petca, Preşedintele Euromedic România.

Despre investigaţiile RMN, CT şi DEXA

Rezonanţa Magnetică Nucleară (RMN) este o metodă imagistică de înaltă performanţă neinvazivă şi neiradiantă care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obţine imagini multiplanare ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, oferind imagini clare şi detaliate ale diferitelor ţesuturi moi (tumori, vase, organe interne), putând fi evidenţiate chiar şi leziuni milimetrice. RMN-ul este metoda de elecţie în afecţiunile sistemului nervos, genital şi a celui musculoscheletal.

Tomografia computerizată (CT) este o investigaţie imagistică ce permite studierea corpului uman în secţiuni axiale cu ajutorul razelor X. Investigaţia este utilă pentru investigarea plămânilor, abdomenului şi pelvisului, a sistemului cardiovascular şi a celui osos. În plus, această investigaţie poate fi efectuată şi pacienţilor aflaţi în stare gravă, cu funcţii vitale instabile, fiind recomandată în cazul traumatismelor întrucât furnizează rapid date legate de eventuale hemoragii interne sau leziuni grave. CT-ul este, de asemenea, util în ghidarea biopsiilor, evacuarea unor colecţii, drenarea unor abcese şi în stabilirea planului de tratament în radioterapie.

Osteodensitometria (DEXA) reprezintă o metodă curentă de determinare a densităţii osului şi implicit a rezistenţei lui. Metoda este folosită in diagnosticul si monitorizarea tratamentului osteoporozei, afectiune des intalnita la femeile peste 45 ani. Tratamentul osteoporozei previne riscul de fracturi, crescând rezistenţa osului.

Programări

Programările se fac la sediul centrului sau la numerele de telefon 0232/242.223, 0232/242.229 şi 0372/716.005, de luni pâna sâmbătă, între orele 08:00 şi 20:00, cu excepţia sărbătorilor legale, sau prin e-mail, la adresa iasi@euromedic.ro.

Bucuresti, 19.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *