free download 78 travel guides written by experts

Un nou brand fashion pe piata din Ungaria

In 12 aprilie Debenhams ajunge la Budapesta

Debro Holding SA, unul dintre jucatorii importanti de pe piata de retail fashion din Romania, anunta intrarea pe piata maghiara, prin deschiderea primului magazin Debenhams in WestEnd City Center.

Dupa 4 ani de gestionare cu succes a celor 8 magazine Debenhams deschise in sistem de franciza in Romania si Republica Moldova, Debro Holding SA a decis extinderea prezentei sale regionale catre Ungaria, unde, pe 12 aprilie 2011, va deschide primul magazin Debenhams.

Situat in WestEnd City Center, la primul etaj, magazinul va avea o suprafata de 2100 mp. Branduri si designeri celebri vor fi adusi in exclusivitate in Ungaria, printr-o varietate de peste 45.000 de articole de imbracaminte, lenjerie si accesorii pentru femei, barbati si copii, o lume completata cu stil de gama de accesorii pentru casa.

“Intram pe 12 aprilie pe piata de fashion retail din Ungaria cu convingerea ca Debenhams va fi un brand de succes, asa cum este in toata lumea. Pentru deschiderea primului magazin din Ungaria, am creat 40 de noi locuri de munca si am investit peste 1 milion de euro”, precizeaza Bogdan Macarie, CEO Debro Holding SA.

Apreciat pe 3 continente, Debenhams este unul dintre brandurile fashion cu cea mai indelungata istorie din industria internationala a modei. Cu o suprafata totala de vanzare de peste 12 milioane de metri patrati si aproximativ 13 milioane de clienti pe an, Debenhams ramane unul dintre cele mai iubite concepte de department store din lume. In prezent, reteaua numara aproape 170 de magazine in UK la care se adauga 60 magazine internationale in sistem de franciza. Expansiunea in Europa Centrala si de Est continua, avand in vedere ca Debro Holding SA detine drepturile de franciza pentru 13 tari din regiune.

Pentru 2011, compania estimeaza o cifra de afaceri de 4 milioane euro pe piata din Ungaria.

Despre Debenhams

Istoria Debenhams a inceput in 1778 cu un domn britanic, un gentleman pe nume William Clark. La vremea respectiva, Dl. Clark isi deschidea un butic de calitate: haine scumpe de moda buna, manusi si papioane, numai pentru inalta societate londoneza. In scurt timp insa, din vorba in vorba, magazinul de pe starda Wigmore a devenit nu numai foarte cunoscut dar si neincapator. Atunci a fost momentul cand William Clark a vazut oportunitatea dezvoltarii. La inceputul anului 1800, William Debenham a intrat in “afacere” cu jumatate din actiuni. Hotarati sa extinda magazinul, cei doi au decis sa vanda produsele in marile magazine britanice, dezvoltand astfel prima linie de distributie.

In 1905 s-a deschis primul magazin Debenhams. Cu succesul asigurat, s-au listat la bursa londoneza, pentru prima data in 1928. Compania a fost relistata in 2004 si ulterior in 2006. Primul magazin international se deschide in Bahrain in 1997.

Bucuresti, 02.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *