free download 78 travel guides written by experts

Un motor, două caractere – o multitudine de posibilităţi: Conceptele BMW Motorrad R 18 şi R 18 /2

Cu modernul cruiser BMW Motorrad Concept R 18 /2, BMW Motorrad adaugă în gamă o nouă interpretare Heritage a motorului big-boxer

Milano / Munchen. Conceptul BMW Motorrad R 18 – o versiune puristă, cu inspiraţie din istoria mărcii, a unei motociclete cu un motor boxer de 1.800 cc – a fost prezentat de către BMW Group la Concursul de Eleganţă Villa d’Este de pe malul lacului Como la început de vară. Şase luni mai târziu, în cadrul celui mai mare Salon Moto din lume – EICMA 2019 – BMW Motorrad prezintă un al doilea concept senzaţional bazat pe motorul boxer de 1.800 cc: BMW Motorrad R 18 /2 (pronunţat “Slash Two”). Stilistic, acesta este total opus conceptului R 18: este un cruiser custom modern, dinamic cu o imagine bazată pe elemente rotunjite. În acest fel, Concept R 18 /2 demonstează multitudinea de potenţiale direcţii ale conceptului Heritage, furnizând o platformă extrem de flexibilă şi personalizabilă fanilor motociclismului.

Prezentarea conceptului R 18 /2 se va face în cadrul EICMA 2019 exclusiv prin intermediul filmelor şi al imaginilor.

“În contrast cu deja clasicul şi elegantul Concept R 18, noul Concept R 18 /2 este desenat în jurul motorului boxer de 1.800 cc pentru a crea un concept custom modern. Este un exemplar extrovertit. Elemente din trecutul şi din viitorul BMW Motorrad se îmbină armonios pentru a crea un cruiser captivant, care emană personalitate prin toţi porii – O motocicletă cu un puternic impact emoţional, menită să fie savurată. În acelaşi timp, Concept R 18 /2 prezintă gama variată de personalităţi care poate fi exploatată datorită arhitecturii motocicletei, transpunând cu uşurinţă în realitate toate dorinţele clienţilor”, a precizat Edgar Heinrich, Şeful de Design al BMW Motorrad.

BMW Motorrad Concept R 18-2. Outdoor

Un cruiser de performanţă à la BMW

Conceptul BMW Motorrad R 18 /2 sărbătoreşte fascinaţia pentru motocicletele cruiser într-o interpretare sportivă şi modernă. Echiparea minimalistă a ghidonului, precum şi proporţiile alungite promit o experienţă dinamică aparte.

Carena faţă, rezervorul în formă de picătură şi şaua formează o linie cursivă care se termină perfect cu aripa spate scurtă. Toate elementele motocicletei sunt vopsite în nuanţa Roşu Candy Apple metalizat, ce evidenţiază perfect liniile dinamice ale acesteia. Acest roşu personalizat are o adâncime aparte în faţa ochilor, schimbându-şi caracterul de la roşu-aprins la un roşu aproape de negru, în funcţie de incidenţa luminii. O altă caracteristică aparte este reprezentată de liniile grafice de pe elementele vopsite, care se întind de pe rezervor, pe flancurile motocicletei, apoi pe şa, pentru a-şi găsi o încheiere pe aripa spate, oferind motocicletei o personalitate aparte.

Concentrată în jurul motorului boxer de 1.800 cc

Asemenea conceptului R 18, elementul central al noului Concept R 18 /2 este reprezentat de noul motor boxer de 1.800 cc, cu un sistem de răcire modern cu aer/ulei şi proiectat conform cu estetica specifica anilor 1960. Culoarea aleasă pentru motor, un gri cald, îi oferă acestuia un aspect sportiv, îmbinându-se armonios cu capacul de motor integrat, capacele ce protejează valvele şi cadrul în nuanţa negru lucios. Emblema motorului reprezintă denumirea motocicletei, adăugând un element de accentuare a calităţii.

După “Departed”, prezentat de atelierul CUSTOM WORKS ZON, “Revival Birdcage”, prezentat de atelierul Revival Cycles în Austin, Texas şi conceptul BMW Motorrad R 18, noul BMW Motorrad Concept R 18 /2 este cea de-a patra interpretare a unei motociclete bazate pe noul motor boxer de 1.800 cc.

Atenţia la detalii

Ca un BMW autentic, Concept R 18 /2 nu este construit doar pornind de la un motor boxer, ci foloseşte şi alte elemente, cum ar fi cadrul de tip bucla, rezervorul în formă de picătură sau arborele cardanic elegant. Jantele turnate din oţel de 19 inci pe faţă şi 16 inci pe spate creează în mod discret imaginea unui dragster, elegant rotunjit de elemente custom. În acelaşi timp, elemente precum etrierele performante Brembo sau evacuarea din oţel inoxidabil Hattech reflectă atenţia la detalii acordată de BMW Motorrad proiectării conceptului R 18 /2.

O multitudine de posibilităţi

BMW Motorrad Concept R 18 /2 oferă o nouă perspectivă asupra unui cruiser de performanţă dinamic, care nu doar poartă BMW Motorrad într-un segment total nou, dar demonstrează şi versatilitatea propulsorului boxer de 1.800 cc şi implicit a platformei pe care acesta poate fi montat. “După lansarea conceptului BMW Motorrad R 18, scopul nostru a fost acela de a demonstra cu ajutorul conceptului R 18 /2 cât de versatile sunt atât platforma, dar şi noul motor big-boxer şi cât de uşor pot fi personalizate pentru a reflecta o gamă cât mai variată de stiluri. Şi trebuie să recunosc: am fost impresionaţi de rapiditatea cu care am putut face tranziţia acestui nou ansamblu cadru-suspensii-motor de la motocicleta anilor ’30, la modelele reprezentative ale anilor ’80 şi mai apoi la motocicletele din viitorul apropiat – 2020.” a precizat Bart Janssen Groesbeek, responsabilul BMW Motorrad cu Design-ul conceptelor Big-Boxer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *