metalshow

Un makeup artist de la Hollywood pentru thrillerul romanesc „Terapie pentru crima”

Makeup artistul Paula Pavel, sora cântăreţei Claudia Pavel (ex-Cream), a asigurat efectele speciale şi machiajul actorilor din thrillerul românesc „Terapie pentru crimă”, ce se va lansa în cinematografele din toată ţara pe 3 octombrie. Paula Pavel lucrează de şase ani la Hollywood, unde a machiat vedete din industria filmului, precum Pamela Anderson şi Megan Fox, dar şi a modelling-ului. S-a întors în ţară pentru a lucra, timp de 40 de zile, la filmul „Terapie pentru crimă”, în care Claudia Pavel este protagonistă.

Pentru a o apropia pe Claudia de personajul ei, cel al unei femei care vrea sa devina asasin profesionist, Paula i-a accentuat – prin machiaj – sprâncenele. „Faţa Claudiei este mai angelică, de aceea am decis să facem smokey eyes. În plus, i-am accentuat sprâncenele mai tare decât le are ea în mod natural şi am conturat-o mai tare”, explică Paula.

Claudia Pavel este în film o funcţionară din România zilelor noastre, pe nume Matilde, care decide, peste noapte, să devină asasin profesionist. Vrea să devină mercenar, ca să scape de datorii, dar nu-i prea iese… Matilde vrea să fie un criminal aşa cum a văzut în filme, însă încercările ei duc la situații amuzante. Producţia parodiază pe alocuri genul filmelor de acţiune cu o „femme fatale” protagonistă, ce a luat amploare la Hollywood.

Paula Pavel a urmat cursurile Cosmix School of Makeup Artistry în Miami (Florida), timp de un an, după ce în România a studiat Artele Plastice. În 2009, Paula se muta la Los Angeles şi începea să lucreze în domeniul pentru care s-a pregătit. „Încet încet, cu multă muncă, am intrat în industrie”, relatează Paula. Printre cei machiaţi de ea sunt Pamela Anderson (la un „Miami Fashion Week”), Megan Fox, Sean Paul, Russell Simmons (producător The Nutty Professor). A machiat pentru covorul roşu al Oscarurilor echipa de producţie a filmului True Grit (2010), dar şi vedete Disney Channel. Machiază perioadic vedete pentru covorul roşu al marilor evenimente hollywoodiene, al fashion week-urilor de la Miami, Los Angeles şi New York. Prin mâna ai au trecut şi tineri actori, în curs de afirmare, ca Hayley Hasselhoff, Garret Clayton, Tiffany Hines (serialul Nikita, 2010), Kiowa Gordon (The Twilight Saga).

Cât priveşte efectele speciale create din machiaj pentru thrillerul Terapie pentru crimă, Paula a avut de realizat răni prin împuşcare şi vânătăi actorilor Cătălin Ciurdar, Vlad Corbeanu şi Robert Radoveanu. Sângele a fost realizat dintr-o pudră Kryolan amestecată cu apă. „Dar filmul nu e cu kilograme de sânge, are ratingul AP12”, spune Paula. O altă provocare a fost să menţină tenul uscat Claudiei, la 40 de grade Celsius, într-o succesiune de scene în care Matilde aleargă pe străzile Bucureştiului într-un halat de baie, urmărită de un asasin profesionist care vrea să-şi elimine potenţiala concurentă…

Terapie pentru crimă, debutul în film al cântăreţei Claudia Pavel, este produs de către Dan Burlac, recent selecţionat la Festivalul de Film de la Toronto pentru întreaga activitate ca producător.

Thrillerul va putea fi urmărit în aproximativ 30 de săli de cinema din toată ţara, din 3 octombrie. În perioada 29 septembrie – 2 octombrie va fi prezentat în avanpremieră, la Cinema Studio din Bucureşti.

Filmul a beneficiat de lansarea, la mijlocul lunii septembrie, a unui nou single interpretat de Cream, „Double Games”, al carui videoclip este realizat cu imagini din „Terapie pentru crimă”. Puteţi urmări acest videoclip aici: https://www.youtube.com/watch?v=ec78Ib7zasY.

.Sinopsis oficial

Matilde vrea să devină o „femme fatale" la propriu, o femeie-asasin plătit, aşa cum a văzut în filmele de Hollywood. Asta ca să mai scape din datoriile pe care nu şi le poate plăti, dar şi de rutina muncii la birou şi de şeful opresiv… Aşa că se pregăteşte să devină mercenar, dar nu-i prea iese. Mai ales când în ecuaţie intră un psihoterapeut. Deloc surprinzător, eforturile ei de a deveni asasin plătit sfârşesc în situaţii ilare. Şi, totuşi, noua ei meserie are riscuri: când un alt asasin vrea să-şi elimine concurenţa, amatoarea Matilde (Claudia Pavel) devine – din vânător – vânat.

Distribuţia filmului

Cream (Claudia Pavel) – interpretează rolul principal, Matilde, este cunoscută pentru cariera muzicală; a plecat în Los Angeles imediat după finalizarea filmărilor de la „Terapie pentru crimă”, pentru a înregistra cel de-al şaselea album solo din cariera ei. Albumul, cu elemente pop, dance, electro, urban este gata de lansare în România şi SUA

Cătălin Ciurdar – interpreteaza rolul adevăratului criminal profesionist – a jucat în multe producții MediaPro Pictures: „La bloc”, „Inimă de țigan”, „State de România”, „Regina”, „Moștenirea”.

Vlad Corbeanu – interpretează rolul lui Grigg, iubitul Matildei. A jucat în producții precum „În puii mei”, „Comedia de la 5”, „Teatru TV”; este actor la Teatrul Metropolis, Bucureşti.

Robert Radoveanu – interpretează rolul lui mr. Berti, clientul străin care comandă crima; a jucat în „Retro Puppet Master”, „Binecuvântată fii, închisoare”, „Ambasadori, căutam Patrie”; actor la Teatrul Excelsior, Bucureşti.

George Constantinescu – interpreteaza rolul psihologului. A mai jucat în „Faţa galbenă care râde”; fondator al mişcării teatrale Teatrul de artă, Bucureşti.

Kiki Vasilescu – Regizor şi scenarist, Director dezvoltare, scenarist şi producător Studiourile MediaPro Pictures, Buftea (Om bogat, om sărac etc.), autor al romanelor „Romanul românesc pervers” (Polirom, Romania, 2005), şi „Marele băiat de cartier” (Herg Benet, Romania, 2013).

Trailerul filmului, aici – https://www.youtube.com/watch?v=sHYSvviXVH4.

Pagina de facebook a filmului – https://www.facebook.com/terapiepentrucrima.

Bucuresti, 24.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *