free download 78 travel guides written by experts

Un japonez la pupitrul Orchestrei Nationale Radio

Orchestra Nationala Radio va invita vineri, 4 martie, ora 19.00, la Sala Radio, la un concert romantic sub bagheta dirijorului japonez Daisuke Soga. Programul serii cuprinde Preludiile, G. 97 de Fr. Liszt, Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 de J. Brahms – solista Cristina Anghelescu – si Simfonia in re minor de C. Franck.

Cristina Anghelescu a inceput sa studieze vioara la varsta de 6 ani. A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa Maestrului Stefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Laureata a numeroase concursuri internationale, Cristina Anghelescu este apreciata de criticii muzicali pentru „supletea si frumusetea sunetului amplu”, „vivacitate, stralucire si echilibru sonor”.

Prezenta activa pe toate scenele din Romania, la nivel mondial Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite precum Schauspielhaus din Berlin si alaturi de orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Moscova, Budapesta, Londra, Madrid, Helsinki etc.

Solista-concertista a Orchestrelor si Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele regasindu-se si pe CD-uri (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, „Anotimpurile” de Vivaldi).

Nascut la Osaka, Daisuke Soga a studiat pianul, clarinetul si contrabasul la Academia Toho – Gukuen, ulterior perfectionandu-se la Universitatea de Muzica din Bucuresti sub indrumarea profesorului Ion Cheptea. Atras de magia baghetei, din 1989 a studiat dirijatul la Hochschule fur Musik din Viena, cu profesorul Uros Lajovic.

Si-a perfectionat tehnica dirijorala la seminariile Academiei Chigiana din Siena si la Seminarul International Bartok de la Szombathely, unde a avut sansa sa studieze cu dirijori celebri precum Bernard Haitink, Ferdinand Leitner si Leon Fleischer.

A debutat ca dirijor in 1989, in Romania, sustinand ulterior concerte in Europa, Japonia, China, Brazilia, Singapore, Malaezia si SUA. Intre 2000 si 2003, a fost director muzical – dirijor al Orchestrei Simfonice din Osaka, iar apoi Prim dirijor al Tokyo New City Orchestra.

Dinamic, cu o gestica precisa, exigent, cu un simt deosebit al constructiei sonore, artistul s-a implicat activ si in viata noastra muzicala. Astfel, in afara concertelor sustinute la pupitrul Filarmonicii bucurestene si Orchestrei Nationale Radio, Daisuke Soga a dirijat majoritatea orchestrelor romanesti. Prezenta sa in editia 2001 a Festivalului International "George Enescu" pentru a sustine acompaniamentul la finala si concertul de gala al laureatilor Concursului International “George Enescu” s-a bucurat de un deosebit succes.

Dirijorul japonez revine, in acest an, la pupitrul Orchestrei Nationale Radio pentru concertul din 4 martie, de la Sala Radio.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 01.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *