Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Un deţinut la Auschwitz

· 27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
· Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul “Un deţinut la Auschwitz” de Alain Bosquet, în regia artistică a Domniţei Munteanu.

Un deţinut la Auschwitz, de Alain Bosquet
Traducerea: Constantin Crisan
În distribuție: Horaţiu Mălăele, Dan Condurache, Adrian Titieni,
Sunet: Emil Pârvu, Dinu Rădulescu
Ilustraţia muzicală: Lidia Danciu
Costume: Ruxandra Bârsan
Decoruri: Teodora Dinulescu
Regia de montaj: Emilia Andreescu
Imaginea: Beatrice Druga
Redactor: Ioana Prodan
Scenariul după piesa omonimă şi regia artistică Domniţa Munteanu

Un detinut la Auschwitz, TVR

Conflictul dintre călău şi victimă este reprezentat de confruntarea dintre comandantul adjunct al lagărului de la Auscwitz şi Franz Kafka, resuscitat de autor (Alain Bosquet) la 20 de ani după moartea sa. În final, se demonstrează similitudinea monstruoasă dintre nazism si comunism.

27 ianuarie – Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului. Datele sunt înfiorătoare: 6 milioane de evrei europeni și milioane de persoane de alte naționalități au fost ucise de către regimul nazist german.

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de către armata sovietică.

Înainte de rezoluția 60/7, se instituiseră zile naționale de comemorare a Holocaustului, cum ar fi Der Tag des Gedenkens an die Opfer des Nationalsozialismus (Ziua Comemorării Victimelor Național-Socialismului) în Germania, stabilită printr-un decret al Președintelui Germaniei, Roman Herzog, la 3 ianuarie 1996. Din 2001, 27 ianuarie fusese și Ziua Holocaustului în Regatul Unit.

Program de difuzare:
TVR International, vineri, 26 ianuarie, ora 23:00; sâmbătă, 27 ianuarie, ora 18:00
TVR Moldova: sâmbătă, 27 ianuarei, ora 16:00
TVR3: duminică, 28 ianuarie, ora 20:00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER András István

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *