Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ioana Maria Moldovan a convins mai mulți români că un control al alunițelor poate salva vieți

Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea Focus de la PrimaTv, se implică în campania de prevenire a cancerului de piele lansată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România împreună cu asociația non-profit “Melanoma MayDay”.

În cadrul campaniei, peste 1500 de oameni au beneficiat de control gratuit al alunițelor în Unitatea Mobilă de Dermatoscopie. “Am răspuns prezent campaniei de prevenire a cancerului de piele – “Un viitor fără pată” – și mă bucur că, alături de medicii specialiști, conduși de doctorul Lucian Rusu, i-am convins pe oameni să facă o dermatoscopie și să conștientizeze cât de periculos e melanomul. Anul acesta am avut un voluntar chiar din Alabama, SUA, cu care am făcut echipă tare faină”, spune vedeta PrimaTV.


“Un viitor fără pată” vine în contextul în care studii realizate în 2015 arată că, deși peste 50% dintre români sunt conștienți de faptul că alunițele pot reprezenta un pericol, doar un român din zece declară că a fost la un control dermatologic, în ultimul an. 

Ioana Maria Moldovan dorește ca fiecare român să meargă la dermatolog, măcar o dată pe an, mai ales că și ea a trecut printr-o experiență care i-a schimbat viata: “Acum șase ani, o simplă aluniță mi-a transformat viața într-un calvar. Mă implic și susțin fără să stau pe gânduri toate acțiunile pe care le demarează asociația non-profit “Melanoma MayDay”. Am trecut prin suspiciunea unui cancer de piele ce mi-a dat atunci viața peste cap și pentru că-mi doresc ca nimeni să nu fie nevoit să treacă prin acele momente, îmi spun povestea ori de câte ori am ocazia și-i îndemn pe toti cei care o ascultă, să meargă la dermatolog pentru un simplu control de rutină care le poate salva viața.”

Ioana Maria Moldovan a avut norocul să ajungă pe mâna unor medici care încet dar sigur i-au devenit prieteni: “Sunt ingrijorată când aceștia îmi povestesc că dacă până acum câțiva ani, nu luau în calcul cancerul de piele în cazul tinerilor sub 20 de ani, astăzi se uită cu mare atenție și la alunițele copiilor de 10 ani. Din păcate, cancerul afectează tot mai mulți tineri, iar totul poate porni de la o simplă aluniță.Așa că, un control dermatologic care nu doare și durează extrem de puțin, îți poate salva viața pentru că, din fericire, un cancer de piele descoperit la timp are șanse mari de vindecare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *