free download 78 travel guides written by experts

Un campionat popular revine: noul BMW Motorrad BoxerCup începe în 2018

Din 2001 până în 2004, competiţia internaţională BMW Motorrad BoxerCup a încântat spectatorii la etapele de MotoGP™, Campionat Mondial de Superbike şi alte campionate de top. Acum, BMW Motorrad aduce motorul Boxer înapoi în motorsport. Noua competiţie BMW Motorrad BoxerCup începe în primăvara anului 2018. Toţi piloţii vor concura pe motociclete identice BMW R nineT Racer, modificate pentru curse. Prima etapă va avea loc pe 23/24 iunie 2018, ca parte a evenimentului ADAC Classic, la Sachsenring (Germania). Celelalte curse vor avea loc ca parte a Campionatului German Internaţional de Motociclism Viteză (IDM).

„O competiţie cu şanse egale pentru concurenţi, cu motociclete identice, dar cu stil şi individualism. Suntem încântaţi să readucem la viaţă BMW Motorrad BoxerCup cu BMW R nineT Racer şi să încântăm spectatorii veniţi la circuite cu acel motor boxer care stârneşte emoţii,” spune Henning Putzke, Directorul BMW Motorrad Germania.

BMW Motorrad BoxerCup, BMW R nine T Racer

Regulamentul promite acţiune intensă, căci victoria şi înfrângerea vor fi determinate doar de abilitatea şi motivaţia piloţilor. Aceştia vor concura pe motociclete sport BMW R nineT Racer, cu motoare boxer de 1.170 cmc răcite cu aer/ulei, cu o putere maximă de 81 kW (110 CP). Toate motocicletele de curse vor avea modificări identice, care includ furci cu amortizoare Wilbers, capace de chiulasă, spoilere pentru motor şi carene spate de la Ilmberger, amortizoare spate sport şi colectoare de evacuare din titan de la Akrapovič, BMW Motorrad ABS cu soft de curse, plăcuţe de frână Brembo, amortizoare de ghidon „High End” de la Müller Präzision şi pneuri Metzeler identice.

Toate motocicletele vor fi pregătite pentru curse la Centrul BMW Motorrad din München. Cricurile laterale, oglinzile, suporturile plăcuţei de înmatriculare, semnalizatoarele şi farurile vor fi eliminate de pe motociclete, pentru a face loc modificărilor. Cu toate acestea, odată ce sezonul se va încheia, motocicleta poate să revină la starea originală şi să fie omologată pentru folosirea pe drumuri publice.

Pentru a se asigura că toţi concurenţii au aceleaşi şanse la victorie, nicio schimbare – în afară de modificări optice ale culorii, sau de aplicarea de stickere sau de pelicule – nu este permisă, în afara celor făcute la München. Toate componentele tehnice şi consumabilele sunt specificate şi reglementate în mod foarte precis. Nu este permisă nicio modificare suplimentară.

Grila de start pentru BMW Motorrad BoxerCup va avea 30 de locuri pentru noul sezon. Pe lângă concurenţii obişnuiţi, piloţi invitaţi vor lua parte la curse pe două motociclete VIP. Piloţii care au peste 18 ani şi au o licenţă naţională de categorie B (sau mai sus), sau o licenţă echivalentă de la o altă federație FIM, pot să se înscrie. Cumpărarea unui BMW R nineT Racer ediţie specială BoxerCup este o altă condiţie pentru înscrierea în competiţie. Participanţii pot alege între patru pachete diferite de performanţă când fac achiziţia. Oferta include pachetul de bază, care include doar motocicleta şi ajunge până la pachetul VIP, care include transportul şi depozitarea motocicletei, asigurare, catering în weekendurile de cursă şi alte avantaje. BMW Motorrad permite şi închirierea motocicletelor de curse pentru întregul sezon 2018, ca alternativă la cumpărare. Înscrierile se pot face de acum, folosind linkul de mai jos.

Sezonul de BMW Motorrad BoxerCup începe pe 23/24 iunie la ADAC Classic la Sachsenring (Germania) şi include un total de şase etape. Etapa a doua este programată pe 7/8 iulie la Zolder, în Belgia. Aceasta este urmată de curse la Scheiz (28/29 iulie), la Lausitzring (25/26 august) şi pe legendarul TT Circuit din Assen, Olanda (8/9 septembrie). Finala va avea loc pe 29/30 septembrie la Hockenheim (Germania).

Puteţi găsi toate informaţiile despre BMW Motorrad BoxerCup şi formularul de înscriere online pe: www.bmw-motorrad.de/boxercup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *