metalshow

Casa de Producție TVR vă propune un bilet la ŞASE DIN 49

Ce li se poate întâmpla unor oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto? Mai ales dacă biletul valorează 10 miloane de euro?

Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relației lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică. Totul culminează cu un gest extrem.


“Obișnuiți cu un trai modest, populat de griji materiale, de chibzuință stresantă și de neputința satisfacerii unor mici capricii, ivite printre nevoile și dorințele lor sau ale copiilor, cei doi „îmbogățiți“ peste noapte visează acum cu temei la vile, limuzine și helicoptere, la vacanțele „miliardarilor de carton“ de la noi și de aiurea, fapt care transformă satisfacția lor într-o bucurie explozivă, contagioasă, halucinantă. Încet, încet, mai întâi sub for ma îndoielilor, apoi a temerilor  alimentate de „cultura“ unor thriller-uri mereu prezente pe micile ecrane sau de jafurile și crimele din programele de „știri senzaționale“, posesorii lozului câștigător se lasă cuprinși de o frică paranoică și descoperă drept unică salvare din coșmarul acestor tragice perspective însăși distrugerea peticului de hârtie menit să le transforme destinul din rădăcini sau să pună capăt vieții lor cea de toate zilele. E momentul plin de suspans, când sub pâlpâirile chibritului aprins cu o dramatică sfială, toate iluziile vor fi topite ca într-un incendiu sinucigaș, devenind cenușă. Chiar dacă, în cele din urmă, câștigătorii lozului „de aur“ nu se aleg decât cu o experiență demnă de a deveni… specta col, noi, cei din public, devenim adevărații câștigători la un fictiv 6 din 49 (…)” – Ion Parhon – Scrisul românesc

Spiró György s-a născut la 4 aprilie 1946 la Budapesta. A absolvit  Facultatea de Filologie a Universităţii Eötvös Lóránd din Budapesta (limba sârbo-croată şi rusă), în 1970, şi Institutul de Jurnalism, în 1972. A lucrat ca ziarist la secţia de politică externă a Radio Kossuth, a fost redactor al Editurii Corvina. Este cercetător al Institutului de Cercetări Europene al Academiei de Ştiinţe Ungare. Autor a peste 25 de volume (romane, piese de teatru, poezii, traduceri). Secţia de limba germană a Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu a pus în scenă două piese de teatru scurte semnate de acest autor.

Casa de Producție TVR îi urează LA MULȚI ANI!

ŞASE DIN 49 de György Spiró
Traducerea: Zeno Fodor
Producţie a Teatrului de Artă, Bucureşti
Distribuţia:
FEMEIA – Dana Voicu
BĂRBATUL – Liviu Cheloiu
Regia şi scenografia: Alexandru Maftei

Echipa TVR
director de imagine: Bogdan Marincov
regia tv: Gini Ignat
producător: Sînziana Miloşoiu
producător delegat: Dana Andriescu
producător coordonator: Demeter András

Program difuzare
* TVR 2 luni 4.04, ora 20.10 și luni 11.04, ora 01.10
* TVR HD luni 4.04, ora 20.10
* TVR 3 sâmbată 9.04, ora 20.00 și duminică 10.04 ora 8.00
* TVR M sâmbată 9.04, ora 17.00
* TVRi duminică 10.04, ora 18.00
* online pe www.tvrplus.ro

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
Producător coordonator: DEMETER András István

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *