metalshow

Un Atelier de Gandire Vizuala pentru intelegerea si comunicarea ideilor complexe

Atelierul de Gândire Vizuală este cel mai nou produs de la Creative Fitness Studio, pus la punct de Fundația Friends For Friends. Este un curs intensiv de facilitare grafică pentru care nu trebuie să ai talent la desen și care te va ajuta să-ți organizezi și prezinți mai bine proiectele și să economisești mult timp în viața profesională. Atelierul începe pe 24 septembrie, te poți înscrie până pe 17 septembrie și ai toate motivele s-o faci.

În primul rând, Atelierul de Gândire Vizuală „nu e despre chestii drăguţe, ci despre claritate în transmiterea esenţei unei idei, a unui proiect. E un instrument de comunicare”, ne spune Sandra Ghițescu, unul dintre facilitatori.

Dacă până acum gândeai asociind cuvinte şi imagini, acum vei putea să foloseşti aceste asocieri că să înveţi să lucrezi mai repede şi să comunici mai eficient.

Sandra Ghițescu și Adrian Popa, facilitatorii programului, propun practica vizuală ca instrument de a depăși provocări precum: „N-am timp să gândesc”, „Pierdem mult timp în ședințe”, „Oamenii nu sunt motivați”, „Pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, „Nu se colaborează suficient în echipă”, „Avem nevoie de idei bune, repede”.

Exerciţiile şi practicile pe care le înveţi la atelier te vor ajuta, la nivel individual sau în contexte de grup:
# să pregăteşti prezentări de impact;
# să facilitezi şedinţe şi grupuri de lucru eficiente;
# să facilitezi procese de schimbare (integrarea unor noi proceduri, structuri sau strategii).

„Gândirea vizuală e un sistem de operare, nu o aplicație particulară de care s-ar putea să n-ai nevoie. Dacă-ți instalezi acest nou sistem de operare, care rulează minunat pe creierul uman – hardware-ul nostru e construit să proceseze imagini captate din lumea exterioară, nu să citească șiruri de litere -, vei vedea cum crește viteza de procesare, cum apar mai puține blocaje, cum proiectele se clarifică.”, ne spune Sandra Ghițescu.

„Gândirea vizuală sparge barierele de comunicare, e un fel de limbaj universal. Plus că e un instrument fără costuri și foarte la îndemână: nu-ți trebuie decât ceva care lasă o urmă pe-o suprafață.”, precizează Adrian Popa.

Programul este compus din 4 module:
· Joi, 24 septembrie (18.30 – 21.30) – Introducere în gândirea vizuală: saltul creativ de la text la imagini.
· Sâmbătă, 26 septembrie (9.30 – 17.30) – Abecedar vizual: caligrafie, forme de bază, context (culori, mișcare, scene), surse de inspirație și practici adiacente (colaj, moodboards).
· Duminică, 27 septembrie (10.00 – 16.30) – Grafice complexe: scheme, canvas-uri și alte grafice.
· Marți, 13 octombrie (18.30 – 21.30): follow up, show & tell, tips & tricks pentru continuarea și îmbunătățirea practicilor.

Cui se adresează? Atelierul ușurează viața și munca managerilor, antreprenorilor, creativilor, trainerilor sau oricăror profesioniști care trebuie să înțeleagă și să explice idei complexe rapid și eficient.

Gândirea vizuală se referă la procesarea informațiilor folosind imagini mai degrabă decât cuvinte și este comună în aproximativ 60-65% din populația generală. Gândirea vizuală ne permite să procesăm mai rapid cantități mari de date. În contextul în care suntem inundați zilnic de un volum uriaș de informații, devine din ce în ce mai important să deprindem noi practici care pot ajuta la filtrarea și integrarea elementelor esențiale.

Înscrierile se fac până pe 17 septembrie.

Mai multe detalii despre program: //ffff.ro/creative-fitness-studio/atelier-de-gandire-vizuala-by-creative-fitness-studio/.

Extra-info. Citește și un interviu cu cei doi facilitatori, care povestesc despre cum au descoperit și cum aplică ei gândirea vizuală, plus modalitățile prin care oricine poate beneficia de acest intrument: ”O schemă face mai mult decât 10.000 de cuvinte”.

Bucuresti, 15.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *