free download 78 travel guides written by experts

Un apartament la Paris

Guillaume Musso
Editura All, carte oferită de Libris.ro

Un apartament la Paris este un roman diferit de celelalte scrise de Musso. Tot un thriller, însă unul în care pătrundem încet în lumea artiștilor, iar unul dintre personajele principale este un apartament.

Un apartament la Paris

Dacă la alte romane acțiunea începe din primele rânduri, în acest volum prima parte este dedicată creării atmosferei și creionării personajelor. De asemenea, față de celelalte volume, ambii eroi principali au un limbaj și o atitudine care nu te fac să îi îndrăgești. Le înțelegi, dar nu se poate spune că îți plac.

Gaspard și Madeline descoperă că au închiriat același apartament în Paris. Fiecare avea însă nevoie de o pauză, de singurătate în capitala Franței.

Gaspard venea anual aici în preajma Crăciunului pentru a scrie o nouă piesă de teatru. Madeline fuge de prezent, de faptul că se apropie de 40 de ani și nu este căsătorită și nici nu are un copil, deși își dorește, de eșecurile în cariera de polițist.

Apartamentul închiriat este al unui pictor ce murise recent. Avusese o viață complicată, lucru descoperit încet-încet de cei doi protagoniști.

Sean Lorenz, pictorul, este atât de bine creat de Musso încât, pe măsură ce vei citi descrierile tablourilor lui, te vei opri din lectură pentru a căuta informații despre el online. Și vei descoperi lucruri interesante.

Acțiunea nu începe atât de rapid precum în celelalte thrillere ale lui Guillaume Musso.

Dimpotrivă.

La un anumit moment dat, pare că nu va începe deloc. Asta și pentru că ambele personaje au motive diferite pentru care vor să descopere ce s-a întâmplat cu Lorenz, cu trei tablouri dispărute, cu familia lui.

Cea de-a doua parte a romanului aduce multă acțiune și conturează și mai bine povestea lui Lorenz. Detalii care răstoarnă tot ceea ce se credea că e adevărat țin cititorul în priză.

Bună parte din acțiune se desfășoară la Paris – însă pregătește-te pentru descoperirea unui oraș diferit de imaginea idealizată din filme sau de la televizor, pentru că Musso prezintă locuri și străzi aflate dincolo de obiectivele turistice.

Un apartament la Paris este un thriller care arată o maturitate scriitoricească a autorului. Acesta reușește să creeze dintr-o crimă cu un autor necunoscut, o polițistă deprimată, cu intenții suicidare, un scriitor de succes, bețiv și un pictor cu un trecut complicat o intrigă interesantă și adaugă elemente psihologice din plin. Meritul cel mai mare este faptul că povestea e atât de bine scrisă încât îți e greu să deosebești realitatea de fantezie, mai ales în partea dedicată artei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *