free download 78 travel guides written by experts

Un an la Oxford

Julia Whelan
Editura Rao, carte oferită de Libris.ro

Eleanor Durran își așteaptă rândul la Agentul vamal de pe Aeroportul Heathrow, de lângă Londra când primește un telefon care vine cu o propunere de loc de muncă extraordinară. Ella va deveni consultant pentru educație în campania lui Janet Wilkes pentru Casa Albă.

Ella este o tânără care urma să studieze un an la Oxford. Ea are planuri clare pentru viitor, planuri ambițioase care îi sunt date însă peste cap de… viață. Așa cum se întâmplă de fapt în realitate.

Un an la Oxford recenzie

Pentru că Oxfordului îi aduce o relație cu un profesor, mulți prieteni și o sumedenie de întâmplări, unele vesele, altele triste.

Anul petrecut la Oxford devine astfel unul în care Ella se maturizează. Experiențele prin care trece, chiar dacă adesea însoțite de replici sau situații amuzante, sunt complexe.

Așa cum se întâmplă în realitate, lucrurile nu sunt roz. Sau nu sunt doar roz. Fiecare persoană are și părți bune, dar și secrete, iar viața nu înseamnă doar petreceri și ceaiuri, și implică și boală și uneori chiar moarte.

Julia Whelan creează personaje interesante (multe și bine conturate), dând viață unei povești parcă desprinse din realitate. Citind romanul ai impresia că te afli, alături de Ella, în campusul de la Oxford, că participi la toate întâlnirile, că vizitezi barurile și cunoști toți oamenii cu care interacționează ea. Simplitatea aparentă a romanului ascunde însă teme serioase.

Un an la Oxford este o poveste fermecătoare despre iubire, maturizare, despre prietenie, despre încredere, acceptare și despre adaptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *