free download 78 travel guides written by experts

Umbrela Verde s-a deschis la Cluj

Caravana Umbrela Verde va continua si in luna mai, in Timisoara

Umbrela Verde, programul de protectie a mediului initiat de compania Tuborg Romania in anul 2007, a demarat incepand cu luna aprilie seria evenimentelor "verzi" din 2009, in principalele orase din Romania.

In perioada 22 – 25 aprilie 2009, au fost desfasurate actiuni de informare si ecologizare in orasul Cluj, in parteneriat cu autoritatile locale – Primaria Cluj-Napoca si IJP Cluj, precum si cu ajutorul partenerilor nostri, Recolamp si Rosal. Prima zi a fost dedicata responsabilizarii soferilor cu privire la aruncarea gunoaielor din masina. Voluntarii Umbrela Verde, alaturi de echipaje ale Politiei Rutiere au impartit soferilor din traficul clujean stickere cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada".

In zilele de 23 si 24 aprilie au avut loc actiuni de colectare a deseurilor reciclabile, care au oferit clujenilor posibilitatea de a colecta selectiv si recicla hartie, sticla, plastic precum si deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (DEEE), inclusiv surse de iluminat. Ultima zi a programului Umbrela Verde la Cluj a inclus ecologizarea padurii Faget, actiune la care au participat circa 80 de persoane si in cadrul careia au fost stransi peste 200 de saci de gunoi.
 
Alina Bratu"Reactiile clujenilor au fost peste asteptarile noastre, oamenii de pe strada alaturandu-se de foarte multe ori voluntarilor Umbrela Verde. Este fantastic sa observi pe viu ca oamenilor le pasa de mediul inconjurator nu doar la nivel declarativ, iar proiectele in care obtinem o reactie imediata din partea atator persoane nu fac decat sa ne impulsioneze si mai mult sa continuam demersul nostru pentru o Romanie mai curata.", a declarat Alina Bratu, Coordonator Proiect si PR Manager Tuborg Romania.

"Multumim Tuborg Romania pentru aceasta initiativa si multumesc tututor clujenilor are s-au implicat in aceste actiuni alaturi de noi. Ii incurajez sa duca mesajul mai departe, pentru ca rezultatele bune sa nu fie doar de moment.", a declarat dl. Sorin Apostu, Primar Cluj-Napoca.

Actiunile din Cluj au fost incheiate cu un concert special la care au participat circa 2500 de clujeni. Evenimentul a fost prezentat de Mihai Morar si Daniel Buzdugan, care au incalzit atmosfera din Cluj, alaturi de trupele Six, Hi-Q si Directia 5.

Caravana Zu si Umbrela Verde va continua pe parcursul acestui an si in alte orase din Romania. In urmatoarele 2 luni, Umbrela Verde se va deschide in Timisoara (14-16 mai) si Oradea (11-13 iunie).
Despre campania "Umbrela Verde"
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.

Campania include actiuni de voluntariat, cum ar fi cele de ecologizare, actiuni care urmaresc sa convinga prin puterea exemplului personal. De asemenea, in cadrul campaniei au fost difuzate in mass-media documentare educative despre consecintele unor gesturi pe care multi le considera lipsite de importanta: aruncarea gunoiului la intamplare, abandonarea PET-urilor in locurile de picnic, folosirea imprundenta a focului etc.

Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 300 de volutari din 32 de judete ale tarii si peste 200 de bloggeri parteneri. In plus, 45.000 de sticker-e cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

Bucuresti, 01.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *