free download 78 travel guides written by experts

Umbrela Verde s-a deschis la ARTmania!

Dupa actiunile din cadrul Tuborg Green Fest de anul acesta, Umbrela Verde a fost din nou prezenta cu actiuni in spiritul ECO la unul dintre cele mai mari festivaluri de rock din Romania – ARTmania. In parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu sprijinul Asociatiei RoRec, au fost desfasurate activitati menite sa imbunatateasca stilul urban al sibienilor, atat in cadrul festivalului, cat si in cateva locatii din oras.

Actiunile s-au desfasurat in perioada 13-15 august si au vizat in principal colectarea si reciclarea deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice (DEEE).

In prima zi au fost distribuite soferilor din Sibiu, in numai 2 ore, peste 1500 de stickere "Eu nu arunc gunoi pe strada". Soferii au fost intampinati in trafic de catre voluntarii Umbrela Verde, alaturi de Brigada de Politie Rutiera si Directia de Prevenire a Criminalitatii din Inspectoratul de Politie Sibiu. Totodata, in cartierul Vasile Aaron a fost demarata actiunea de colectare a DEEE-urilor, iar pe parcursul celor 3 zile au fost stranse aproximativ 2.5 tone de astfel de deseuri. In plus, locuitorii orasului Sibiu au avut la dispozitie, pe parcursul celor 3 zile, un call center la care puteau solicita deplasarea unei echipe pentru colectarea deseurilor voluminoase.

Fiecare persoana care a adus spre reciclare un DEEE a avut sansa sa castige prin tragere la sorti premii eco. Castigatorii tombolei sunt: Baboc Stefana – role; Caprita Matei – role, Stanescu Cornelia – role; Boborodea Ioan – aparat foto digital; Ivan Alexandru – bicicleta; Boanta Iulian – bicicleta.

Cortul Umbrela Verde special amenajat in Piata Unirii a oferit participantilor la ARTmania ocazia de a-si crea tricouri "Do it yourself", cu desene eco pictate ad hoc. Persoanelor care si-au dorit sa-si testeze creativitatea le-au fost puse la dispozitie diverse materiale reciclabile, din care au putut construi obiecte de decor, demonstrand ca orice deseu are o poveste.

Alina Bratu "ARTmania este unul dintre cele mai curate festivaluri la care am participat vreodata. Ne-am bucurat sa vedem ca mare parte din cele aproximativ 12.000 de pahare de bere consumate au fost aduse la cortul Umbrela Verde spre a fi reciclate. In plus, Sibiul este un oras care ne-a impresionat prin curatenie si prin deschiderea pe care sibienii o au fata de actiunile civice. Multumim Primariei pentru sprijinul acordat pe parcursul celor trei zile de actiuni.", a adaugat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

"Ca administratie locala ne-am bucurat sa constatam ca acest proiect a fost un real succes, sibienii reactionand, ca de obicei, intr-un mod pozitiv la un proiect care a vizat mediul înconjurator. Asocierea cu Festivalul Artmania, un festival de prestigiu si o manifestare cu traditie pentru Sibiu, a fost o idee foarte buna pentru care ii felicitam pe organizatori. Va asteptam cu drag sa reveniti la Sibiu ori de cate ori organizati un astfel de proiect care implica in egala masura factorii institutionali si comunitatea locala." a declarat viceprimarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

"Reciclarea DEEE-urilor reprezinta o tema importanta in domeniul sanatatii mediului si a populatiei. Sibienii ne-au reconfirmat ceea ce stiam: anume ca sunt cetateni responsabili si au o atitudine civica europeana. Pentru noi este important ca atat locuitorii oraselor unde mergem, dar si turistii prezenti la aceste evenimente sa fie informati asupra colectarii DEEE si sa transmita mai departe invitatia noastra la reciclare", a declarat dl. Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.

Bucuresti, 17.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *