free download 78 travel guides written by experts

Ultimul om bun

ULTIMUL OM BUN
Autor: A. J. Kazinski
Traducere din daneza de Gabriela Alina Sauciuc
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 656
Pret: 49.00 lei
Editura: Trei
Pe pamant traiesc 36 de oameni buni care ne pazesc. Fara ei umanitatea ar disparea.

Beijing: un calugar se prabuseste mort in odaia lui. Un semn infricosator – un tatuaj? o arsura? – se intinde pe spatele lui si in jos, pe sira spinarii. Mumbai: un economist indragit, un om care ii ajuta pe saraci, moare pe neasteptate. Pe corpul lui se regasesc aceleasi simboluri. Victimele sunt persoane implicate in actiuni caritabile, toate purtand acelasi semn al mortii. Venetia: un politist intreprinzator incearca sa gaseasca legatura intre toate aceste decese misterioase. Cine poate fi in spatele crimelor?

Lui Niels Bentzon, inspector cu experienta, ii revine sarcina de a-i gasi pe "oamenii buni" din Danemarca si de a-i preveni. Insa Bentzon este antrenat sa vada raul din oameni, nu binele. Unul cate unul, oamenii sunt taiati de pe lista lui. Le simte secretele si nelegiuirile.

O carte in care stiinta si religia se impletesc intr-o poveste alerta, cu ritm febril.

Tocmai cand e pe cale sa renunte la cazul ce i-a fost incredintat, Niels Bentzon o intalneste pe Hannah Lund, astrofizician stralucit, care sufera de pe urma mortii fiului ei si a casniciei sale ratate. Cu ajutorul lui Hannah, Bentzon reface puzzle-ul numeroaselor decese, scotand la iveala un anumit tipar. Isi dau seama ca e vorba despre o crima planificata perfect. Au avut loc treizeci si patru de decese – mai urmeaza doua, potrivit legendei. Daca iau tiparul in considerare, Niels si Hannah pot numi data si locul in care se vor produce ultimele doua crime. In Venetia si Copenhaga. Si vor fi savarsite acum.

"Ultimul om bun are tot ce ii trebuie unui thriller: story, secrete, conspiratii, actiune, aventura si subiecte de interes international. Un pariu castigat." – New York Times

"A. J. Kazinski stie sa dozeze perfect suspansul, luand cititorul tot timpul prin surprindere. Iar finalul cartii este unul incredibil de reusit." – Hamburger Abendblatt

A. J. Kazinski este pseudonimul sub care semneaza Anders Ronnow Klarlund si Jacob Weinreich. Colaborarea lor a inceput in 1999, dupa ce Klarlund a realizat scenariul filmului The Possessed. Incantat de aceasta realizare, Jacob Weinreich, la randul sau scenarist si scriitor, care a mai publicat independent trei romane si peste 20 de carti pentru copii, l-a contactat pe Anders Ronnow si au inceput sa lucreze impreuna.

Ultimul om bun face parte dintr-o serie de succes care este in curs de publicare in lumea intreaga.

Bucuresti, 16.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *