Shadow

Ultimele zile de înscrieri la Premiile Superscrieri #7 – singura șansă pierdută e aceea pe care nu o testezi

Jurnaliștii și autorii de non-ficțiune sunt invitați de Fundația Friends For Friends (FFFF.ro) să înscrie în competiția anuală de non-ficțiuni care schimbă lumea cele mai bune materiale pe care le-au realizat în ultimul an. Autorii pot aplica online până duminică (inclusiv), 24 septembrie, la cele cinci categorii de concurs: Reportaj, Investigație, Portret, Opinie – New Media & Blogging și TV & video-jurnalism. Regulamentul și formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul FFFF.ro/Premiile-Superscrieri.

Se vor acorda cel puțin 19 premii: premiul I, II și III pentru fiecare categorie (premiul I în valoare a câte 500 de euro); Premiul special Superscrierea Anului (în valoare de 1000 de euro), Premiul Juriului (suma taxei de participare la concurs), premiul special pentru Fotojurnalism.

visual Superscrieri 7

Superscrierea Cititorilor va fi un alt premiu special acordat prin vot public pentru nominalizările juriului pe categoriile de concurs, anunțate în luna noiembrie – oricine poate susține inclusiv financiar acest premiu, cumpărând cartea „Superscrieri – drumul generației noastre”.

Dincolo de premiile oferite, miza competiției este aducerea pe masa unui juriu de excepție a celor mai bune materiale din presa românească și coagularea unei comunități de autori care au în comun un set de valori și bune practici ce merită încurajare și recunoaștere publică.

Despre această miză, legitimitatea competiției și așteptările juriului de anul acesta:
„Superscrierile au această particularitate mai puțin remarcată în anii ăștia: juriul a văzut întotdeauna foarte devreme și foarte corect ce va conta în anii următori. Cine are răbdare să se uite înapoi va observa că multe dintre premii au mers către autori și redacții/colective de jurnaliști departe de «clasicizare». Am știut ce o să conteze în anii următori și am acționat ca atare. Singura șansă pierdută e aceea pe care nu o testezi”, Teodor Tiță, director de știri la Europa FM, președintele juriului Superscrieri

„În fiecare an, ca susținător al presei de calitate, am fost impresionat de varietatea și calitatea nominalizărilor pentru premiile Superscrieri. Aștept cu entuziasm să (re)citesc articolele de anul acesta, având privilegiul de a ma regăsi printre jurați”, Marius Comper, editor asociat la NewsNow, Londra

„Singura solutie să avem «manual unic» la jurnaliștii care contează mai ales pentru că știu să se uite în jur, asta e la Superscrieri. Dacă sunteți buni cu adevărat, luați si voi un capitol!”, Irina Păcurariu, realizatoare şi producătoare de emisiuni la TVR

„În vâltoarea informației ai multe șanse să pierzi un material bun și interesant. Pentru mine, experiența de anul trecut din juriul Superscrieri a venit și cu surpriza de a descoperi articole pe care le pierdusem, subiecte curajoase și, mai ales, să descopăr «lupi singuratici» – jurnaliști independenti serioși și extrem de buni”, Oana Giurgiu, producătoare de filme, director executiv al Transilvania International Film Festival (TIFF)

„Superscrierile sunt cea mai importantă competiție de jurnalism de la noi. Be there or be square.”, Luiza Vasiliu, editor coordonator Scena9

Noi membri ai juriului: Marius Comper, editor asociat la NewsNow, Londra, Robert Schwartz, redactor-șef Deutsche Welle în limba română, la Berlin și Vintilă Mihăilescu, antropolog și autor Dilema Veche. Președintele juriului este, pentru al doilea an, Teodor Tiță, iar membrii veterani ai echipei sunt Cătălin Tolontan, Dan Duca, Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Irina Păcurariu, Luiza Vasiliu, Mona Dîrțu, Mihnea Măruţă, Oana Giurgiu, Paul Radu și Vlad Mixich.

Competiția se adresează tuturor autorilor de limbă română din România și Republica Moldova – consacraţi sau nu, din presa tipărită sau de pe platforme digitale sau TV/video, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2017, explorați https://ffff.ro/superscrieri/.

Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității:
BRD-Groupe Société Générale, a patra oară patron al ediției, partenerul nostru în oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educației și în publicarea cărții „Superscrieri: drumul generației noastre”; Avon Cosmetics România, sponsor principal pentru al patrulea an și susținătorul a 12 Burse Superscrieri pe tema violența domestică; sponsori de categorie și susținători de bază ai premiilor: Romanian Business Leaders, Orange România, FAN Courier, Rogalski Damaschin Public Relations, Kaufland România, Friends\TBWA, iVOX.

Printre super-prietenii și susținătorii media se numără: Hotnews, Șapte Seri, Radio România Cultural, Marie Claire, Cosmopolitan, Dilema Veche, The Institute, Scena9, Republica.ro, PressOne.ro, Decât o Revistă, The Power of Storytelling, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Frontline, Think Outside The Box, IGLOO Media, România Pozitivă, Cărturești, Editura Humanitas, Editura Publica, Zelist și mulți alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *